AZÉRT, MERT PICI....

2017. november 11. 20:10 - Kosh Naranek

TEPSIS PULYKASZÁRNYAK BURGONYAPÜRÉVEL

img_4706.JPGHozzávalók a pulykaszárny sütéséhez:

- 1000 g pulykaszárny

- 30 g sertéssült fűszerkeverék /Kotányi/

- 10 g ételízesítő

- 5 g őrölt feketebors

- 4 db vöröshagyma

- 8 gerezd fokhagyma

- 100 ml olaj

- 250 ml víz

Hozzávalók a burgonyapüréhez:

- 1000 g burgonya

- só

- őrölt feketebors

- olvasztott pecsenyezsír

- ételízesítőt

Elkészítése:

1. A pulykaszárnyakat megtisztítjuk és a sertéssült fűszerkeverékkel, a borssal valamint az ételízesítővel alaposan bedörzsöljük és 12 órán át a hűtőszekrényben lefóliázva hagyjuk pácolódni.

2. Másnap a fokhagymát és a vöröshagymát gorombára vágva belehelyezzük a tepsibe a pulykaszárnyak köré. Olajjal locsoljuk és vizet öntünk alá. 175 fokra előmelegített sütőben, gyakran locsolgatva a kisülő zsiradékkal ropogósra sütjük.

3. A burgonyát meghámozzuk, nagyobb kockákra vágjuk és sós vízben megfőzzük. 

4. Miután a burgonyáról leszűrtük a vizet ételízesítőt, őrölt feketeborsot, olvasztott pecsenyezsírt adunk hozzá és burgonyatörővel alaposan eldolgozzuk!

Jó étvágyat kívánok!

Stephen Cause

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://picikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr7113239753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AZÉRT, MERT PICI....
süti beállítások módosítása