Hozzávalók a pulykaszárny sütéséhez:
- 1000 g pulykaszárny
- 30 g sertéssült fűszerkeverék /Kotányi/
- 10 g ételízesítő
- 5 g őrölt feketebors
- 4 db vöröshagyma
- 8 gerezd fokhagyma
- 100 ml olaj
- 250 ml víz
Hozzávalók a burgonyapüréhez:
- 1000 g burgonya
- só
- őrölt feketebors
- olvasztott pecsenyezsír
- ételízesítőt
Elkészítése:
1. A pulykaszárnyakat megtisztítjuk és a sertéssült fűszerkeverékkel, a borssal valamint az ételízesítővel alaposan bedörzsöljük és 12 órán át a hűtőszekrényben lefóliázva hagyjuk pácolódni.
2. Másnap a fokhagymát és a vöröshagymát gorombára vágva belehelyezzük a tepsibe a pulykaszárnyak köré. Olajjal locsoljuk és vizet öntünk alá. 175 fokra előmelegített sütőben, gyakran locsolgatva a kisülő zsiradékkal ropogósra sütjük.
3. A burgonyát meghámozzuk, nagyobb kockákra vágjuk és sós vízben megfőzzük.
4. Miután a burgonyáról leszűrtük a vizet ételízesítőt, őrölt feketeborsot, olvasztott pecsenyezsírt adunk hozzá és burgonyatörővel alaposan eldolgozzuk!
Jó étvágyat kívánok!
Stephen Cause
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.