AZÉRT, MERT PICI....

2017. szeptember 06. 01:19 - Kosh Naranek

SZENDVICS KENYÉR II. /ÉDES ZSÚRKENYÉR JELLEGŰ GYROS VEKNI/

gvk.jpgHozzávalók:

- 1000 g liszt (BL-55)

- 280 ml tej

- 230 ml víz

-110 ml olíva olaj

- 50 g élesztő

- 40 g cukor

- 35 g só

Elkészítése:

1. A tejet meglangyosítjuk és elkeverjük benne a cukrot. Hozzáadjuk az élesztőt és homogén masszát keverünk.

2. A masszát hozzáadjuk a liszt és só keverékéhez, majd dagasztás közben lassan hozzáadjuk a vizet, majd az olajat.

3. A tésztából cipót formázunk, letakarjuk és 60 percig meleg helyen kelesztjük.

4. 2 db egyenlő részre osztjuk a tésztát és zsemléket formázunk belőle. Lisztezzük a tetejét és letakarjuk. Újabb 20 percig kelesztjük.

5. A gombócokat ovális alakúra lapítjuk ki kézzel - vigyázva arra, hogy a széleiből nem nyomkodjuk ki a levegőt -, a rövidebb végük felől 2-2 cm-t felhajtunk és lelapítjuk. A tésztát a hosszabb oldala felől úgy hajtjuk fel, mintha papírlegyezőt hajtogatnánk, csak nem ellentétes hajtásokkal, hanem 2-2 centiméterenként lapítva (minden hajtási élnél erőteljesen nyomkodjuk le) és feltekerve, majd hengeresre sodorjuk. 

6. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tetejét 3-4 helyen - éles késsel - bevágjuk és kb 120 percet kelesztjük.

7. 220 fokos, előmelegített sütőben kb 25 perc alatt készre sütjük. Még forrón lekenjük kevés olívaolajjal a tetejüket, hogy szépen visszapuhuljanak.

Jó étvágyat kívánok!

Stephen Cause

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://picikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr5012800592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AZÉRT, MERT PICI....
süti beállítások módosítása