AZÉRT, MERT PICI....

2017. november 10. 14:51 - Kosh Naranek

MEXIKÓI RIZS

img_4617.JPGHozzávalók:

- 1000 g rizs

- 500 g mirelit mexikói zöldségkeverék

- 2000 ml víz (a rizs térfogatának minimum a másfél, maximum a kétszerese)

- 40 g ételízesítő

- 35 g só

- 1 g őrölt feketebors

- 1 db vöröshagyma (közepes)

- 100 ml olaj

- 1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítése:

1. A rizsszemeket többször átmossuk a szennyeződésektől.

2. A pontosan kimért vízmennyiséget odatesszük melegedni.

3. A forró olajon elkezdjük üvegesre "párolni" a rizst és hozzáadjuk a fűszereket, valamint az apróra vágott petrezselyemzöldet.

4. Amikor a víz lobog és a rizs is "üveges", akkor hozzáöntjük a vizet, jól elkeverjük és forrástól számított 8-10 percig főzzük. Beletesszük a vöröshagymát is egészben.

5. Miután a meghatározott ideig főztük, lefedve pároljuk tovább 45-50 percig. Kivesszük a hagymát (mivel az esetleges szennyeződéseket magába szívta, ne együk meg).

6. Enyhén sós vízben roppanós puhára főzzük a mexikói zöldségkeveréket, leszűrjük, majd óvatosan hozzáadjuk a kész rizshez.

7. Melegen tálaljuk!

Jó étvágyat kívánok!

Stephen Cause 

Címkék: Köretek
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://picikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr5413230259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AZÉRT, MERT PICI....
süti beállítások módosítása