Hozzávalók:
- 1000 g csirkemell filé
- 20 g csirkesült fűszerkeverék /Reál/
Hozzávalók a sörtésztához:
- 300 ml sör
- 250 g liszt
- 4 db tojás
- 15 g ételízesítő
- 150 g liszt a beforgatáshoz
A sütéshez:
- 500 ml étolaj
Hozzávalók a mexikói rizshez:
- 1000 g rizs
- 500 g mirelit mexikói zöldségkeverék
- 2000 ml víz (a rizs térfogatának minimum a másfél, maximum a kétszerese)
- 40 g ételízesítő
- 35 g só
- 1 g őrölt feketebors
- 1 db vöröshagyma (közepes)
- 100 ml olaj
- 1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítése:
1. A rizsszemeket többször átmossuk a szennyeződésektől.
2. A pontosan kimért vízmennyiséget odatesszük melegedni.
3. A forró olajon elkezdjük üvegesre "párolni" a rizst és hozzáadjuk a fűszereket, valamint az apróra vágott petrezselyemzöldet.
4. Amikor a víz lobog és a rizs is "üveges", akkor hozzáöntjük a vizet, jól elkeverjük és forrástól számított 8-10 percig főzzük. Beletesszük a vöröshagymát is egészben.
5. Miután a meghatározott ideig főztük, lefedve pároljuk tovább 45-50 percig. Kivesszük a hagymát (mivel az esetleges szennyeződéseket magába szívta, ne együk meg).
6. Enyhén sós vízben roppanós puhára főzzük a mexikói zöldségkeveréket, leszűrjük, majd óvatosan hozzáadjuk a kész rizshez.
7. A csirkemellet 2 ujjnyi csíkok vágjuk csirkesült fűszerkeverékbe forgatjuk.
8. Elkészítjük a sörtésztát. A sört a tojások sárgájával és az ételízesítővel simára keverjük. Hozzáadjuk a lisztet és tovább keverjük. A tojás fehérjéből kemény habot verünk és ezzel lazítjuk óvatosan a masszát.
9. Forróra hevítjük az olajat és a csirkemell csíkokat először lisztbe, majd a masszába mártva óvatosan beletesszük az olajba. Pirosra sütjük és rácson csepegtetjük le.
10. Tartármártást is kínálhatunk hozzá!
Jó étvágyat kívánok!
Stephen Cause
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.