AZÉRT, MERT PICI....

2017. szeptember 06. 01:20 - Kosh Naranek

HAMBURGER ZSEMLE II.

hmb.jpgHozzávalók:

- 1000 g liszt (BL-55)

- 280 ml tej

- 230 ml víz

-110 ml olíva olaj

- 50 g élesztő

- 40 g cukor

- 35 g só

Elkészítése:

1. A tejet meglangyosítjuk és elkeverjük benne a cukrot. Hozzáadjuk az élesztőt és homogén masszát keverünk.

2. A masszát hozzáadjuk a liszt és só keverékéhez, majd dagasztás közben lassan hozzáadjuk a vizet, majd az olajat.

3. A tésztából cipót formázunk, letakarjuk és 60 percig meleg helyen kelesztjük.

4. 8-10 db egyenlő részre osztjuk a tésztát és zsemléket formázunk belőle. Lisztezzük a tetejét és letakarjuk. Újabb 20 percig kelesztjük.

5. A gombócokat ovális alakúra lapítjuk ki kézzel és újra zsemléket formázunk belőlük. A zsemléket két újjnyi vastagra lapítjuk kézzel és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. 

7. 120 percet kelesztjük.

7. 220 fokos, előmelegített sütőben kb 15 perc alatt készre sütjük. Még forrón lekenjük kevés olívaolajjal a tetejüket, hogy szépen visszapuhuljanak.

Jó étvágyat kívánok!

Stephen Cause

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://picikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr9312801010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AZÉRT, MERT PICI....
süti beállítások módosítása