Hozzávalók:
- 50 g kelkáposzta
- 250 g sárgarépa
- 50 g fehérrépa
- 50 g burgonya
- 10 g zellergumó
- 20 g karalábé
- 1 db vöröshagyma
- 500 g mirelit mexikói zöldségmix
- 50 ml olaj
- 50 g liszt
- 75 g ételizesítő
- 10 g só
- 3 g őrölt feketebors
- 5 gerezd fokhagyma
- 10 g édesnemes paprikaőrlemény
- 5 g őrölt fűszerkömény
- 1 újhagymaszár
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1500 g csirkefarhát / csirkeaprólék
- 250 g levestészta /csiga/
Elkészítése:
1. Az apróra vágott fokhagymát és vöröshagymát olajon aranysárgára pirítjuk. Vigyázzunk, hogy puha maradjon és ne égjen meg!
2. A megtisztított és tetszőleges méretűre vágott zöldségeket, a hagymaszárat, a petrezselyemzöldet hozzáadjuk és 5-6 percig pároljuk, majd liszttel megszórjuk és folyamatosan kevergetve pirítjuk 1-2 percig.
3. Hozzáadjuk a paprikaőrleményt, az őrölt feketeborsot, a sót, az ételízesítőt és az őrölt fűszerköményt és a csirkeaprólékot. Kevés vízzel felengedjük és elkezdjük főzni a levest.
4. Amikor a zöldségek már majdnem megpuhultak a kockára vágott burgonyát hozzáadjuk a leveshez és felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje. Addig főzzük együtt, amíg a burgonya is megpuhul.
5. Miután minden hozzávaló puhára főtt, hozzáadjuk a mirelit zöldségkeveréket és pár perc alatt készrefőzzük a levest.
6. Sós vízben főtt csigatésztával tálalhatjuk.
Jó étvágyat kívánok!
Stephen Cause
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.