AZÉRT, MERT PICI....

2017. november 10. 19:21 - Kosh Naranek

MEXIKÓI ZÖLDSÉGLEVES CSIRKEAPRÓLÉKKAL

levmex.jpgHozzávalók:

  • 50 g kelkáposzta
  • 250 g sárgarépa
  • 50 g fehérrépa
  • 50 g burgonya

  • 10 g zellergumó
  • 20 g karalábé
  • 1 db vöröshagyma
  • 500 g mirelit mexikói zöldségmix
  • 50 ml olaj
  • 50 g liszt
  • 75 g ételizesítő
  • 10 g só
  • 3 g őrölt feketebors
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 10 g édesnemes paprikaőrlemény
  • 5 g őrölt fűszerkömény
  • 1 újhagymaszár
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1500 g csirkefarhát / csirkeaprólék
  • 250 g levestészta /csiga/

 

Elkészítése:

1. Az apróra vágott fokhagymát és vöröshagymát olajon aranysárgára pirítjuk. Vigyázzunk, hogy puha maradjon és ne égjen meg!

2. A megtisztított és tetszőleges méretűre vágott zöldségeket, a hagymaszárat, a petrezselyemzöldet hozzáadjuk és 5-6 percig pároljuk, majd liszttel megszórjuk és folyamatosan kevergetve pirítjuk 1-2 percig.

3. Hozzáadjuk a paprikaőrleményt, az őrölt feketeborsot, a sót, az ételízesítőt és az őrölt fűszerköményt és a csirkeaprólékot. Kevés vízzel felengedjük és elkezdjük főzni a levest.

4. Amikor a zöldségek már majdnem megpuhultak a kockára vágott burgonyát hozzáadjuk a leveshez és felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje. Addig főzzük együtt, amíg a burgonya is megpuhul.

5. Miután minden hozzávaló puhára főtt, hozzáadjuk a mirelit zöldségkeveréket és pár perc alatt készrefőzzük a levest. 

6. Sós vízben főtt csigatésztával tálalhatjuk. 

Jó étvágyat kívánok!

Stephen Cause

Címkék: Levesek
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://picikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr7013230507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AZÉRT, MERT PICI....
süti beállítások módosítása