AZÉRT, MERT PICI....

2017. július 31. 18:58 - Kosh Naranek

TEJES KIFLI III. /A TÖKÉLETES/

img_2352.JPGHozzávalók:

- 1000 g liszt (BL-55)

- 280 ml tej

- 230 ml víz

-110 ml olíva olaj

- 50 g élesztő

- 41 g cukor

- 32 g só

Elkészítése:

1. A tejet meglangyosítjuk és elkeverjük benne a cukrot. Hozzáadjuk az élesztőt és homogén masszát keverünk.

2. A masszát hozzáadjuk a liszt és só keverékéhez, majd dagasztás közben lassan hozzáadjuk a vizet, majd az olajat.

3. A tésztából cipót formázunk, letakarjuk és 55-60 percig meleg helyen kelesztjük.

4. 16 db egyenlő részre osztjuk a tésztát és zsemléket formázunk belőle. Lisztezzük a tetejét és letakarjuk. 15 percig pihentetjük a tésztát.

5. A gombócokat nagyon vékonyra és háromszög alakúra nyújtjuk, a hosszabb végük felől feltekerjük és félhold alakúra hajlítjuk.

6. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és kb 120 percet kelesztjük.

7. 220 fokos, előmelegített sütőben kb 20-25 perc alatt készre sütjük. Még forrón lekenjük kevés olívaolajjal a tetejüket, hogy szépen visszapuhuljanak.

Jó étvágyat kívánok!

Stephen Cause

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://picikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr1312704883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AZÉRT, MERT PICI....
süti beállítások módosítása