Hozzávalók:
- 1000 g liszt (BL-55)
- 280 ml tej
- 230 ml víz
-110 ml olíva olaj
- 50 g élesztő
- 41 g cukor
- 32 g só
Elkészítése:
1. A tejet meglangyosítjuk és elkeverjük benne a cukrot. Hozzáadjuk az élesztőt és homogén masszát keverünk.
2. A masszát hozzáadjuk a liszt és só keverékéhez, majd dagasztás közben lassan hozzáadjuk a vizet, majd az olajat.
3. A tésztából cipót formázunk, letakarjuk és 55-60 percig meleg helyen kelesztjük.
4. 16 db egyenlő részre osztjuk a tésztát és zsemléket formázunk belőle. Lisztezzük a tetejét és letakarjuk. 15 percig pihentetjük a tésztát.
5. A gombócokat nagyon vékonyra és háromszög alakúra nyújtjuk, a hosszabb végük felől feltekerjük és félhold alakúra hajlítjuk.
6. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és kb 120 percet kelesztjük.
7. 220 fokos, előmelegített sütőben kb 20-25 perc alatt készre sütjük. Még forrón lekenjük kevés olívaolajjal a tetejüket, hogy szépen visszapuhuljanak.
Jó étvágyat kívánok!
Stephen Cause
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.