Hozzávalók:
- 2 kg vöröshagyma
- 6 kg paprika
- 4 kg paradicsom
- 200 g paradicsomsűrítmény
- 500 g füstölt tokaszalonna
- 10 gerezd fokhagyma
- 30 g só
- 50 g ételízesítő
- 10 g őrölt feketebors
- 50 g édesnemes fűszerpaprika
- 200 g sertés zsír
Elkészítése:
1. A vöröshagymát és a paprikát félfőre vágjuk, a paradicsomot cikkekre, a fokhagymát pedig lereszeljük.
2. A bogrács oldalát bekenjük sertés zsírral. A szalonnát felkockázzuk és zsírjára sütjük.
3. A zsíron a paprikát majdnem hólyagosra sütjük.
4. Hozzáadjuk a vöröshagymát és fedő alatt addig pároljuk, amíg a hagyma megpuhul.
5. A paradicsommal és a fokhagymával tovább főzzük, valamint ekkor adjuk hozzá a fűszereket. Készre főzzük!
Jó étvágyat kívánok!
Stephen Cause
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.