Hozzávalók:
- 1000 g halfilé
- 1000 g burgonya
- 120 g vaj
- 70 g kaporlevél
- 50 g só
- 10 g ételízesítő
- 5 g őrölt feketebors
A sörtésztához:
- 300 ml sör
- 250 g liszt
- 4 db tojás
- 15 g ételízesítő
- 150 g liszt a beforgatáshoz
A sütéshez:
- 500 ml étolaj
Elkészítése:
1. Vajon megpároljuk a kaporlevelet. A burgonyát megtisztítjuk és hordó formájúra vagy cikkekre vágjuk. Sós vízben megfőzzük és még forrón a megdinsztelt kaporlevéllel összeforgatjuk.
2. A halszeleteket 2 ujjnyi csíkok vágjuk ételízesítővel és borssal szórjuk.
3. Elkészítjük a sörtésztát. A sört a tojások sárgájával és az ételízesítővel simára keverjük. Hozzáadjuk a lisztet és tovább keverjük. A tojás fehérjéből kemény habot verünk és ezzel lazítjuk óvatosan a masszát.
4. Forróra hevítjük az olajat és a halcsíkokat először lisztbe, majd a masszába mártva óvatosan beletesszük az olajba. Pirosra sütjük és rácson csepegtetjük le.
5. Tartármártást is kínálhatunk hozzá!
Jó étvágyat kívánok!
Stephen Cause
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.