AZÉRT, MERT PICI....

2017. november 01. 21:22 - Kosh Naranek

TENGERI HALFILÉ SÖRTÉSZTÁBAN KAPROS "HORDÓBURGONYÁVAL"

img_4535.JPGHozzávalók:

- 1000 g halfilé

- 1000 g burgonya

- 120 g vaj

- 70 g kaporlevél

- 50 g só

- 10 g ételízesítő

- 5 g őrölt feketebors

A sörtésztához:

- 300 ml sör

- 250 g liszt

- 4 db tojás

- 15 g ételízesítő

- 150 g liszt a beforgatáshoz

A sütéshez:

- 500 ml étolaj

Elkészítése:

1. Vajon megpároljuk a kaporlevelet. A burgonyát megtisztítjuk és hordó formájúra vagy cikkekre vágjuk. Sós vízben megfőzzük és még forrón a megdinsztelt kaporlevéllel összeforgatjuk.

2. A halszeleteket 2 ujjnyi csíkok vágjuk ételízesítővel és borssal szórjuk.

3. Elkészítjük a sörtésztát. A sört a tojások sárgájával és az ételízesítővel simára keverjük. Hozzáadjuk a lisztet és tovább keverjük. A tojás fehérjéből kemény habot verünk és ezzel lazítjuk óvatosan a masszát.

4. Forróra hevítjük az olajat és a halcsíkokat először lisztbe, majd a masszába mártva óvatosan beletesszük az olajba. Pirosra sütjük és rácson csepegtetjük le. 

5. Tartármártást is kínálhatunk hozzá!

Jó étvágyat kívánok!

Stephen Cause 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://picikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr8413121296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AZÉRT, MERT PICI....
süti beállítások módosítása