Hozzávalók:
- 1000 g káposzta
- 350 g paradicsomsűrítmény
- 2 db vöröshagyma
- 20 g só
- 10 g ételízesítő
- 50 g cukor
- 2 g morzsolt majoranna
- 3 g őrölt fűszerkömény
- 500 g darált sertéshús
- 100 ml olaj
- 150 g füstölt tokaszalonna
- 20 g édesnemes paprika
- 4 g őrölt feketebors
- 3 db babérlevél
- 40 g liszt
- 80 g margarin
Elkészítése:
1. 100 ml olajon 150 g füstölt tokaszalonnát üvegesre hevítünk, majd 2 fej apróra vágott vöröshagymát aranysárgára pirítunk. Hozzáadunk 20 g édesnemes paprikát, 20 g sót, 10 g ételízesítőt, 4 g őrölt feketeborsot, 3 db babérlevelet, 2 g morzsolt majorannát, 3 g őrölt fűszerköményt és 500 g darált sertéshúst. 1 liter vízzel felengedjük, jól elkeverjük és a darált sertéshúst készre pároljuk.
2. A megtisztított káposztát csíkokra vágjuk és hozzáadjuk az elkészült darálthúsos alaphoz. Annyi vízzel felengedjük, hogy éppen ellepje. A káposztát puhára főzzük.
3. Eközben a 80 g olvasztott margarinon 40 g lisztet zsemleszínűre pirítunk. Miután megpirult, hideg vízzel simára keverjük és hozzáadjuk a paradicsomsűrítményt.
4. A puhára főtt káposztához adjuk a paradicsomos rántást és újraforrástól számítva még 5 percig főzzük. Cukorral készre édesítjük.
Jó étvágyat kívánok!
Stephen Cause
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.