AZÉRT, MERT PICI....

2017. július 31. 20:20 - Kosh Naranek

PARADICSOMOS KÁPOSZTAFŐZELÉK /EGYTÁLÉTEL VÁLTOZAT/

parkap.jpgHozzávalók:

- 1000 g káposzta

- 350 g  paradicsomsűrítmény 

- 2 db vöröshagyma

- 20 g só

- 10 g ételízesítő

- 50 g cukor

- 2 g morzsolt majoranna

- 3 g őrölt fűszerkömény

- 500 g darált sertéshús

- 100 ml olaj

- 150 g füstölt tokaszalonna

- 20 g édesnemes paprika

- 4 g őrölt feketebors

- 3 db babérlevél

- 40 g liszt

- 80 g margarin

Elkészítése:

1. 100 ml olajon 150 g füstölt tokaszalonnát üvegesre hevítünk, majd 2 fej apróra vágott vöröshagymát aranysárgára pirítunk. Hozzáadunk 20 g édesnemes paprikát, 20 g sót, 10 g ételízesítőt, 4 g őrölt feketeborsot, 3 db babérlevelet, 2 g morzsolt majorannát, 3 g őrölt fűszerköményt és 500 g darált sertéshúst. 1 liter vízzel felengedjük, jól elkeverjük és a darált sertéshúst készre pároljuk.

2. A megtisztított káposztát csíkokra vágjuk és hozzáadjuk az elkészült darálthúsos alaphoz. Annyi vízzel felengedjük, hogy éppen ellepje. A káposztát puhára főzzük.

3. Eközben a 80 g olvasztott margarinon 40 g lisztet zsemleszínűre pirítunk. Miután megpirult, hideg vízzel simára keverjük és hozzáadjuk a paradicsomsűrítményt.

4. A puhára főtt káposztához adjuk a paradicsomos rántást és újraforrástól számítva még 5 percig főzzük. Cukorral készre édesítjük.

Jó étvágyat kívánok!

Stephen Cause

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://picikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr3712704969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AZÉRT, MERT PICI....
süti beállítások módosítása