AZÉRT, MERT PICI....

2017. július 31. 21:54 - Kosh Naranek

HÁZI FEHÉR KENYÉR /A LEGEGYSZERŰBB ÉS A LEGOLCSÓBB VÁLTOZAT/

pickenyer.JPGHozzávalók:

- 1000 g liszt (BL-55) MERT KENYÉRLISZT NÉLKÜL IS LEHET!

- 50 g élesztő

- 32 g só

- 30 g margarin

- 500 ml víz

Elkészítése:

1. Kovászt készítünk az alábbi hozzávalók felhasználásával:

- 250 g liszt (BL-55)

- 10 g élesztő

- 200 ml víz

Kovásznagyság:25 %, Kovászsűrűség:40 %, Kovászérési idő: 12 óra Kovász kezdeti hőmérséklete 28-30 C fok, Kovász végső hőmérséklete: 30-32 C fok

Az alapanyagokat elkeverjuk homogén masszává. Meleg helyen érleljük a kovászt, biztosítva az egyenletes hőmérsékletet!

2. Az elkészült kovászból és a többi alapanyagból tésztát dagasztunk.

3 60 percig meleg helyen, nedves konyharuhával letakarva kelsztjük duplájára.

4. Kelesztés után cipót formácunk a tésztából és újabb 15 percig pihentetjük.

5. Molnárkenyér alakúra formázzuk. (A cipót kézzel kilapítjuk. 3-4 határozott mozdulattal vekniformára gyúrjuk, megformázzuk, tetejét bevágjuk 2-3 helyen és további 60 percig ismét duplájára kelesztjük letakarva.)

6 200-220 fokra előmelegített gőzös sütőben, 50-55 perc alatt készre sütjük.

7. Miután kivettük a sütőből, hideg vízbe mártott ecsettel lekenjük és hagyjuk kihűlni.

Jó étvágyat kívánok!

Stephen Cause

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://picikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr4912705195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AZÉRT, MERT PICI....
süti beállítások módosítása