Hozzávalók:
A tésztához:
- 30 g zsír
- 250 g liszt
- 10 ml ecet
- 90 ml víz
- 1 db tojás
A tészta kenéséhez:
- 70 g liszt
- 70 g zsír
A tészta felületkezeléséhez:
- 1 db tojás
A töltelékhez:
- 500 g túró
- 40 g vanillincukor
- 1 db citrom reszelt héja
- 100 g tejföl
- 35 g búzadara
- 150 g kristálycukor
- 100 g mazsola
Elkészítése:
1. 70 g lisztben, 70 g sertészsírt "habosra" keverünk.
2. A többi hozzávalóból /liszt, víz, ecet, zsír, tojás/ rugalmas tésztát gyúrunk.
3. A tésztát nagyon vékonyra /1-2 mm/ nyújtjuk és bekenjük a habosra kevert liszt-zsír keverékkel. A hosszabb oldala felől nagyon szorosan feltekerjük és letakarva pihentetjük
4. Közben elkészítjük a túrótölteléket. Az alapanyagokat alaposan eldolgozzuk.
5. A tésztát két részre osztjuk és utána kinyújtjuk. A tészta közepére halmozzuk a töltetélek és két oldalról ráhajtjuk a tésztát. A felületét felvert tojással kenjük le és előmelegített, 180 fokos sütőben kb 25-30 perc alatt készre sütjük.
6. A pirosra sült réteseket kb 2-3 órát pihentetjük és tálalhatjuk.
Jó étvágyat kívánok!
Stephen Cause
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.