AZÉRT, MERT PICI....

2017. október 08. 20:31 - Kosh Naranek

TÚRÓS RÉTES I.

img_4257.JPGHozzávalók:

A tésztához:

- 30 g zsír

- 250 g liszt

- 10 ml ecet

- 90 ml víz

- 1 db tojás

A tészta kenéséhez:

- 70 g liszt

- 70 g zsír

A tészta felületkezeléséhez:

- 1 db tojás

A töltelékhez:

- 500 g túró

- 40 g vanillincukor

- 1 db citrom reszelt héja

- 100 g tejföl

- 35 g búzadara

- 150 g kristálycukor

- 100 g mazsola

Elkészítése:

1. 70 g lisztben, 70 g sertészsírt "habosra" keverünk.

2. A többi hozzávalóból /liszt, víz, ecet, zsír, tojás/ rugalmas tésztát gyúrunk.

3. A tésztát nagyon vékonyra /1-2 mm/ nyújtjuk és bekenjük a habosra kevert liszt-zsír keverékkel. A hosszabb oldala felől nagyon szorosan feltekerjük és letakarva pihentetjük 

4. Közben elkészítjük a túrótölteléket. Az alapanyagokat alaposan eldolgozzuk.

5. A tésztát két részre osztjuk és utána kinyújtjuk. A tészta közepére halmozzuk a töltetélek és két oldalról ráhajtjuk a tésztát. A felületét felvert tojással kenjük le és előmelegített, 180 fokos sütőben kb 25-30 perc alatt készre sütjük.

6. A pirosra sült réteseket kb 2-3 órát pihentetjük és tálalhatjuk.

Jó étvágyat kívánok!

Stephen Cause

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://picikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr3812941085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AZÉRT, MERT PICI....
süti beállítások módosítása