Hozzávalók:
- 300 g rétesliszt
- 500 g finomliszt
- 200 g búzadara
- 650 ml víz (Lehet picit kevesebb!)
- 30 g só
- 30 ml olívaolaj
- 10 g cukor
- 50 g élesztő
Elkészítése:
1. A lisztkeveréket és a búzadarát a sóval alaposan elkeverjük.
2. Az élesztőt hozzáadjuk a langyos vízhez, adunk hozzá cukrot, valamint 1 ek lisztet, homogén állugúvá keverjük és lefedve pihentetjük 15 percig meleg helyen.
3. Hozzáadjuk a lisztkeverékhez a felfuttatott élesztőt, valamint az olívaolajat.
4. Rugalmas kenyértésztát gyúrunk belőle. Gombóc alakúra formázzuk.
5. Kelesztőtálban, a gombócot alaposan lisztezve, nedves konyharuhával letakarva 60 perc alatt meleg helyen kelesztjük.
6.. Tetszőleges méretű és formájú pizzalapot formázunk belőle, (MÁR NEM GYÚRUNK ILYENKOR, CSAK FORMÁZUNK KÉZZEL!) a pizzakrémmel megkenve és a többi feltéttel megszórva 180 fokos, előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat kívánok!
Stephen Cause
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.