AZÉRT, MERT PICI....

2017. július 31. 19:20 - Kosh Naranek

FRANKFURTI LEVES

img_2317.JPGHozzávalók:

  • 1000 g kelkáposzta
  • 250 g sárgarépa
  • 50 g fehérrépa
  • 500 g burgonya

  • 500 g füstölt "Frankfurtivirsli"
  • 360 g tejföl
  • 1 db vöröshagyma
  • 150 g füstölt tokaszalonna
  • 50 ml olaj
  • 80 g liszt
  • 35 g ételizesítő
  • 25 g só
  • 3 g őrölt feketebors
  • 4 db babérlevél
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 10 g édesnemes paprikaőrlemény
  • 5 g őrölt fűszerkömény

 

Elkészítése:

1. A felkockázott tokaszalonnát kevés olajon zsírjára sütjük. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és vöröshagymát, majd aranysárgára pirítjuk. Vigyázzunk, hogy puha maradjon és ne égjen meg!

2. A megtisztított és félfőre vágott zöldségeket hozzáadjuk (sárgarépa, fehérrépa) és 5-6 percig pároljuk, majd liszttel megszórjuk és folyamatosan kevergetve pirítjuk 1-2 percig.

3. Hozzáadjuk a paprikaőrleményt, a babérlevelet, az őrölt feketeborsot, a sót, az ételízesítőt és az őrölt fűszerköményt. Kevés vízzel felengedjük és elkezdjük főzni a levest.

4. Amikor a zöldségek már majdnem megpuhultak, a kockára vágott burgonyát és a nagyobb kockára vágott kelkáposztát hozzáadjuk a leveshez és felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje. Addig főzzük együtt, amíg a burgonya és a káposzta is megpuhul.

5. Amíg várakozunk, elkészítjük a tejfölös /liszt nélküli/ habarást. A tejfölt kevés főzőlé hozzáadásával símára keverjük. Felkarikázzuk tetszőleges vastagságúra a virsliket és mindkettőt hozzáadjuk a leveshez.

6. Újraforrás után még 5 percig főzzük és elkészült a Frankfurti leves! 

Jó étvagyat kívánok!

Stephen Cause

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://picikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr1412704917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AZÉRT, MERT PICI....
süti beállítások módosítása