Hozzávalók:
- 1000 g kelkáposzta
- 250 g sárgarépa
- 50 g fehérrépa
- 500 g burgonya
- 500 g füstölt "Frankfurtivirsli"
- 360 g tejföl
- 1 db vöröshagyma
- 150 g füstölt tokaszalonna
- 50 ml olaj
- 80 g liszt
- 35 g ételizesítő
- 25 g só
- 3 g őrölt feketebors
- 4 db babérlevél
- 4 gerezd fokhagyma
- 10 g édesnemes paprikaőrlemény
- 5 g őrölt fűszerkömény
Elkészítése:
1. A felkockázott tokaszalonnát kevés olajon zsírjára sütjük. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és vöröshagymát, majd aranysárgára pirítjuk. Vigyázzunk, hogy puha maradjon és ne égjen meg!
2. A megtisztított és félfőre vágott zöldségeket hozzáadjuk (sárgarépa, fehérrépa) és 5-6 percig pároljuk, majd liszttel megszórjuk és folyamatosan kevergetve pirítjuk 1-2 percig.
3. Hozzáadjuk a paprikaőrleményt, a babérlevelet, az őrölt feketeborsot, a sót, az ételízesítőt és az őrölt fűszerköményt. Kevés vízzel felengedjük és elkezdjük főzni a levest.
4. Amikor a zöldségek már majdnem megpuhultak, a kockára vágott burgonyát és a nagyobb kockára vágott kelkáposztát hozzáadjuk a leveshez és felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje. Addig főzzük együtt, amíg a burgonya és a káposzta is megpuhul.
5. Amíg várakozunk, elkészítjük a tejfölös /liszt nélküli/ habarást. A tejfölt kevés főzőlé hozzáadásával símára keverjük. Felkarikázzuk tetszőleges vastagságúra a virsliket és mindkettőt hozzáadjuk a leveshez.
6. Újraforrás után még 5 percig főzzük és elkészült a Frankfurti leves!
Jó étvagyat kívánok!
Stephen Cause
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.