AZÉRT, MERT PICI....

2017. szeptember 03. 16:12 - Kosh Naranek

PIZZATÉSZTA III.

img_1995.JPG

Hozzávalók:

- 1000 g liszt (BL-55)

- 765 ml víz (Lehet picit kevesebb!)

- 55 g só

- 75 ml olívaolaj

- 30 g cukor

- 50 g élesztő

Elkészítése:

1. A lisztet a sóval alaposan elkeverjük.

2. Az élesztőt hozzáadjuk a langyos vízhez, adunk hozzá cukrot, valamint 1 ek lisztet, homogén állugúvá keverjük és lefedve pihentetjük 15 percig meleg helyen.

3. Hozzáadjuk a liszthez a felfuttatott élesztőt, valamint az olívaolajat.

4. Rugalmas kenyértésztát gyúrunk belőle. Gombóc alakúra formázzuk.

5. Kelesztőtálban, a gombócot alaposan lisztezve, nedves konyharuhával letakarva 60 perc alatt meleg helyen kelesztjük.

6.. Tetszőleges méretű és formájú pizzalapot formázunk belőle, (MÁR NEM GYÚRUNK ILYENKOR, CSAK FORMÁZUNK KÉZZEL!)  a pizzakrémmel megkenve és a többi feltéttel megszórva 180 fokos, előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat kívánok!

Stephen Cause

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://picikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr6512800920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AZÉRT, MERT PICI....
süti beállítások módosítása