AZÉRT, MERT PICI....

2017. június 04. 12:10 - Kosh Naranek

KÁRPÁTI BORZAS

borz.jpgHozzávalók:

- 1000 g sertéshús szeletekre vágva

- só

- bors

- ételízesítő

- fűszerpaprika őrlemény

- fokhagyma granulátum

A panírhoz:

- 500 g brugonya

- 100 g liszt

- 8 gerezd fokhagyma

- 1 db tojás

- 75 g tejföl (20%-os)

- só

- ételízesítő

- bors

- 1 csokor petrezselyemzöld

A sütéshez:

- olaj

A tálaláshoz:

- tejföl

- reszelt sajt

Elkészítése:

1. A setésszeleteket kiklopfoljuk és fűszerezzük.

2. A burgonyát megpucoljuk és a reszelő legsűrűbb oldalán lereszeljük. Gyengéden megsózzuk és állni hagyjuk 30 percig. Ezután kifacsarjuk belőle a nedvességet, hozzáadjuk a többi fűszert (ízlés szerint), valamint a lisztet, a tojást, az apróra vágott petrezselyemzöldet és a tejfölt. Homogén masszává állítjuk össze.

3. Olajat hevítünk a serpenyőben.

4. A szeleteket lisztbe forgatjuk, majd az elkészített panírba és forró olajban mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.

5. Tejföllel, reszelt sajttal és többféle körettel tálalhatjuk.

Jó étvágyat kívánok!

Stephen Cause

 

Címkék: Húsételek
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://picikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr4212562761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AZÉRT, MERT PICI....
süti beállítások módosítása