Hozzávalók:
- 1000 g sertéshús szeletekre vágva
- só
- bors
- ételízesítő
- fűszerpaprika őrlemény
- fokhagyma granulátum
A panírhoz:
- 500 g brugonya
- 100 g liszt
- 8 gerezd fokhagyma
- 1 db tojás
- 75 g tejföl (20%-os)
- só
- ételízesítő
- bors
- 1 csokor petrezselyemzöld
A sütéshez:
- olaj
A tálaláshoz:
- tejföl
- reszelt sajt
Elkészítése:
1. A setésszeleteket kiklopfoljuk és fűszerezzük.
2. A burgonyát megpucoljuk és a reszelő legsűrűbb oldalán lereszeljük. Gyengéden megsózzuk és állni hagyjuk 30 percig. Ezután kifacsarjuk belőle a nedvességet, hozzáadjuk a többi fűszert (ízlés szerint), valamint a lisztet, a tojást, az apróra vágott petrezselyemzöldet és a tejfölt. Homogén masszává állítjuk össze.
3. Olajat hevítünk a serpenyőben.
4. A szeleteket lisztbe forgatjuk, majd az elkészített panírba és forró olajban mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.
5. Tejföllel, reszelt sajttal és többféle körettel tálalhatjuk.
Jó étvágyat kívánok!
Stephen Cause
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.