AZÉRT, MERT PICI....

2017. május 27. 16:15 - Kosh Naranek

HAGYOMÁNYOS BURGONYÁS KENYÉR

burg.jpgHozzávalók:

- 500 g liszt (BL-55)

- 500 g liszt (BL-80)

- 200 g burgonyapüré

- 20 g élesztő

- 27 g só

- 20 g sertészsír

- 450 ml víz

- 2 g aszkorbinsav

Elkészítése:

1. Kovászt készítünk az alábbi hozzávalók felhasználásával:

- 200 g liszt (BL-55)

- 200 g liszt (BL-80)

- 10 g élesztő

- 340 ml víz

Kovásznagyság: 40 %, Kovászsűrűség: 70 %, Kovászérési idő: 12 óra Kovász kezdeti hőmérséklete 28-30 C fok, Kovász végső hőmérséklete: 30-32 C fok

Az alapanyagokat elkeverjuk homogén masszává. Meleg helyen érleljük a kovászt, biztosítva az egyenletes hőmérsékletet!

2. Az elkészült kovászból és a többi alapanyagból tésztát dagasztunk.

3 60 percig meleg helyen, nedves konyharuhával letakarva kelsztjük duplájára.

4. Kelesztés után cipót formácunk a tésztából és újabb 15 percig pihentetjük.

5. Molnárkenyér alakúra formázzuk. (A cipót kézzel kilapítjuk. 3-4 határozott mozdulattal vekniformára gyúrjuk, megformázzuk, tetejét bevágjuk 2-3 helyen és további 25-30 percig ismét duplájára kelesztjük letakarva.)

6 200-220 fokra előmelegített gőzös sütőben, 50-55 perc alatt készre sütjük.

7. Miután kivettük a sütőből, hideg vízbe mártott ecsettel lekenjük és hagyjuk kihűlni.

Jó étvágyat kívánok!

Stephen Cause

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://picikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr8412543299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AZÉRT, MERT PICI....
süti beállítások módosítása