Hozzávalók:
- 250 g mirelit vajas levelestészta
- 230 g Házi krémes alappor
- 700 ml tej
- 500 ml cukrozott habtejszín
Elkészítése:
1. Előző este hűtőbe tesszük a tejet és a tejszínt.
2. A levelestésztát kinyújtjuk és a tortakarikával kiszírjuk a torta alsó és felső részét. A felső részét annyi szeletre vágjuk (még sütés előtt), ahány szeletes lesz a torta. 180 fokos sütőben pár perc alatt megsütjük.
3. A hideg habtejszínből kemény habot verünk.
4. A Házi krémes alapporból, a hideg tej fokozatos hozzáadásával krémet készítünk. Vigyázzunk arra, hogy ne legyen folyós a krém! (Szükség esetén étkezési zselatinnal stabilizálhatjuk.)
5. A tortakarika aljára helyezzük a kisütött levestészta lapot. Erre kerül a krém, majd a tejszínhab. A tetejére pedig a szeletekre vágott levelestészta.
6. Fogyasztás előtt hűtőszekrényben állni hagyjuk legalább 2 órát!
Jó étvágyat kívánok!
Stephen Cause
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.