AZÉRT, MERT PICI....

2017. május 21. 14:26 - Kosh Naranek

HÁZI KRÉMES TORTA /GYORS VÁLTOZAT/

totrahk.jpgHozzávalók:

- 250 g mirelit vajas levelestészta

- 230 g Házi krémes alappor

- 700 ml tej

- 500 ml cukrozott habtejszín

Elkészítése:

1. Előző este hűtőbe tesszük a tejet és a tejszínt.

2. A levelestésztát kinyújtjuk és a tortakarikával kiszírjuk a torta alsó és felső részét. A felső részét annyi szeletre vágjuk (még sütés előtt), ahány szeletes lesz a torta. 180 fokos sütőben pár perc alatt megsütjük.

3. A hideg habtejszínből kemény habot verünk.

4. A Házi krémes alapporból, a hideg tej fokozatos hozzáadásával krémet készítünk. Vigyázzunk arra, hogy ne legyen folyós a krém! (Szükség esetén étkezési zselatinnal stabilizálhatjuk.)

5. A tortakarika aljára helyezzük a kisütött levestészta lapot. Erre kerül a krém, majd a tejszínhab. A tetejére pedig a szeletekre vágott levelestészta.

6. Fogyasztás előtt hűtőszekrényben állni hagyjuk legalább 2 órát!

Jó étvágyat kívánok!

Stephen Cause

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://picikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr4212529535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AZÉRT, MERT PICI....
süti beállítások módosítása