AZÉRT, MERT PICI....

2016. december 03. 17:59 - Kosh Naranek

KARÁCSONYI FŰSZERES LINZER

 imag1637.jpg

Hozzávalók:

- 1000 g liszt /BL-55/

- 350 g porcukor

- 500 g vaj /margarin, zsír/

- 4 db tojás sárgája

- 1 db citrom leve és reszelt héja

- 3 t vaníliás cukor

- 2 t sütőpor

- 1 kk só

- 14 g mézeskalács fűszerkeverék /őrölt fehéj, szegfűszeg, szerecsendió, ánizs, gyömbér, szegfűbors, koriandermag, édeskömény, kardamom mag ízlés szerint/

- sárgabarack lekvár a kenéshez

- porcukor a szóráshoz

Elkészítése:

1. A lisztben a sót és a sütőport elkeverjük, majd a vajat (margarint, zsírt) hozzáadva porhanyós szerkezetűvé dörzsöljük a tésztát.

2. A citrom reszelt héját és levét, valamint a vaníliás cukrot, a porcukrot, a mézeskalács fűszerkeveréket, a tojások sárgájával együtt hozzáadjuk a lisztes alaphoz és kissé rugalmas tésztát gyúrunk belőle.

3. A tésztát 60 percig pihentetjük lefóliázva hűtőszekrényben, vagy hűvüs helyen.

4. A tésztát kis részletekben, lisztezett deszkán 3 mm vastagra nyújtjuk, kiszúrjuk a megfelelő formákra és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.

5. 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük.

6. Még forrón lekenjük házi sárgabarack lekvárral, majd összeragasztjuk. Porcukorral szórva tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Stephen Cause

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://picikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr8512018913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AZÉRT, MERT PICI....
süti beállítások módosítása