Hozzávalók:
- 1000 g liszt /BL-55/
- 350 g porcukor
- 500 g vaj /margarin, zsír/
- 4 db tojás sárgája
- 1 db citrom leve és reszelt héja
- 3 t vaníliás cukor
- 2 t sütőpor
- 1 kk só
- 14 g mézeskalács fűszerkeverék /őrölt fehéj, szegfűszeg, szerecsendió, ánizs, gyömbér, szegfűbors, koriandermag, édeskömény, kardamom mag ízlés szerint/
- sárgabarack lekvár a kenéshez
- porcukor a szóráshoz
Elkészítése:
1. A lisztben a sót és a sütőport elkeverjük, majd a vajat (margarint, zsírt) hozzáadva porhanyós szerkezetűvé dörzsöljük a tésztát.
2. A citrom reszelt héját és levét, valamint a vaníliás cukrot, a porcukrot, a mézeskalács fűszerkeveréket, a tojások sárgájával együtt hozzáadjuk a lisztes alaphoz és kissé rugalmas tésztát gyúrunk belőle.
3. A tésztát 60 percig pihentetjük lefóliázva hűtőszekrényben, vagy hűvüs helyen.
4. A tésztát kis részletekben, lisztezett deszkán 3 mm vastagra nyújtjuk, kiszúrjuk a megfelelő formákra és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
5. 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük.
6. Még forrón lekenjük házi sárgabarack lekvárral, majd összeragasztjuk. Porcukorral szórva tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Stephen Cause
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.