Hozzávalók:
- 6 db csirke alsó- és felsőcomb vegyesen
- 2 kg burgonya
- 1 dl olaj
- 50 g sertés zsír
- 30 g só
- 50 g ételízesítő
- 5 g édesnemes paprika
- 5 g őrölt fűszerkömény
- 5 g őrölt feketebors
- 5 gerezd fokhagyma
- 500 ml víz
Elkészítése:
1. Elkészítjük a fűszerolajat. Az apróra vágott fokhagymát, az őrölt feketeborsot, az őrölt fűszerköményt, a sót, az ételízesítőt, az édesnemes paprikát jól elkeverünk 2 dl olajban, majd adunk hozzá olvasztott zsírt.
2. Az combokat alaposan megtisztítjuk, szárazra töröljük, majd jól átkenjük a fűszerolajjal.
3. A tepsi közepére helyezzük a combokat, körberakjuk meghámozott és a tetején mélyen kockásra irdalt burgonyával. A burgonyák tetejét is lekenjük a fűszeres olajjal. A tepsibe öntjük a maradék olajat és vizet.
4. Előmelegített sütőben, 180 fokon készre sütjük úgy, hogy először a bőrös rész kerüljön fölfelé és amikor eltelt kb 45-50 perc, csak akkor fordítsuk meg. A sültet 15 percenként locsolgassuk, amíg a csirkecomb pirosra nem sül. Az utolsó 15 percben a bőrös részével felfelé sütjük ízlés szerinti állagúra.
Jó étvágyat kívánok!
Stephen Cause
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.