AZÉRT, MERT PICI....

2016. október 26. 19:12 - Kosh Naranek

TEPSIS CSIRKECOMB BURGONYÁVAL

img_20161026_184243.JPG

Hozzávalók:

  • 6 db csirke alsó- és felsőcomb vegyesen
  • 2 kg burgonya
  • 1 dl olaj
  • 50 g sertés zsír
  • 30 g só

  • 50 g ételízesítő
  • 5 g édesnemes paprika
  • 5 g őrölt fűszerkömény
  • 5 g őrölt feketebors
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 500 ml víz

Elkészítése:

1. Elkészítjük a fűszerolajat. Az apróra vágott fokhagymát, az őrölt feketeborsot, az őrölt fűszerköményt, a sót, az ételízesítőt, az édesnemes paprikát jól elkeverünk 2 dl olajban, majd adunk hozzá olvasztott zsírt.

2. Az combokat alaposan megtisztítjuk, szárazra töröljük, majd jól átkenjük a fűszerolajjal.

3. A tepsi közepére helyezzük a combokat, körberakjuk meghámozott és a tetején mélyen kockásra irdalt burgonyával. A burgonyák tetejét is lekenjük a fűszeres olajjal. A tepsibe öntjük a maradék olajat és vizet.

4. Előmelegített sütőben, 180 fokon készre sütjük úgy, hogy először a bőrös rész kerüljön fölfelé és amikor eltelt kb 45-50 perc, csak akkor fordítsuk meg. A sültet 15 percenként locsolgassuk, amíg a csirkecomb pirosra nem sül. Az utolsó 15 percben a bőrös részével felfelé sütjük ízlés szerinti állagúra.

Jó étvágyat kívánok!

Stephen Cause

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://picikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr5611841291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AZÉRT, MERT PICI....
süti beállítások módosítása