AZÉRT, MERT PICI....

2016. október 16. 15:18 - Kosh Naranek

BURGONYAHAJÓCSKÁK

img_20161011_190841.JPG

Hozzávalók:

- 8 db nagy burgonya

- 10 g sültkrumpli fűszersó

- 100 ml olaj

Elkészítése:

1. A burgonyát meghámozzuk és alaposan megmossuk. A végeit levágjuk és 2-3 újjnyi vastag karikákat vágunk belőle. A burgonyakarikák közepébe mélyedést vágunk és ezeket a darabokat hosszanti irányba feldaraboljuk a levágott végekkel együtt.

2. Az olajjal kikenünk egy tepsit, a maradék olajban elkeverjük a sültkrumpli fűszersót és ezzel a fűszerolajjal a burgonyahajócskák minden elkotóelemét lekenjük.

3. A hajók alapját a tepsibe rakjuk és a "vitorlákat" a melyedésekbe helyezzük.

4. 220 fokosra előmelegített sütőben, ropogósra sütjük.

Jó étvágyat kívánok!

Stephen Cause

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://picikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr2811813185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AZÉRT, MERT PICI....
süti beállítások módosítása