Hozzávalók:
- 8 db nagy burgonya
- 10 g sültkrumpli fűszersó
- 100 ml olaj
Elkészítése:
1. A burgonyát meghámozzuk és alaposan megmossuk. A végeit levágjuk és 2-3 újjnyi vastag karikákat vágunk belőle. A burgonyakarikák közepébe mélyedést vágunk és ezeket a darabokat hosszanti irányba feldaraboljuk a levágott végekkel együtt.
2. Az olajjal kikenünk egy tepsit, a maradék olajban elkeverjük a sültkrumpli fűszersót és ezzel a fűszerolajjal a burgonyahajócskák minden elkotóelemét lekenjük.
3. A hajók alapját a tepsibe rakjuk és a "vitorlákat" a melyedésekbe helyezzük.
4. 220 fokosra előmelegített sütőben, ropogósra sütjük.
Jó étvágyat kívánok!
Stephen Cause
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.