AZÉRT, MERT PICI....

2016. október 03. 17:37 - Kosh Naranek

ZSEMLEVEKNI I.

img_20161003_172004.JPG

Hozzávalók:

- 1000 g liszt (BL-55)

- 30 g só

- 15 g cukor

- 610 ml víz

- 10 ml ecet (10%-os, biológiai érlelésű)

- 50 g élesztő

- olaj a kenéshez

Elkészítése:

1. A szobahómérsékletű lisztben elkeverjük a cukrot és a sót. A 32-36 fokos vízben feloldjuk az éleszőt és dagasztás közben fokozatosan hozzáadjuk az előkészített szárazanyagokhoz. Alaposan eldolgozva kissé rugalmas, de a kalácsokhoz képest keményebb tészát készítünk.

2. A tészta felületét olajjal védve a kiszáradástól, letakarva szobahőmérsékletű helyen pihentetejük 120 percet.

3. Átgyúrjuk, majd 4 db egyenlő súlyú golyókat formázunk belőle.

4. Letakarva ismét pihentetjük 15 percig.

5. A golyókat ovális alakúra nyújtjuk és újra golyókat formázunk. Az így elkészült tésztát vekni formájúra sodorjuk, majd sütőpapíros tepsibe helyezzük elegendő távolságot hagyva a duplájára kelesztéshez, és tetejüket 3-4 helyen éles késsel átlósan bevágjuk kb. 4-5 mm mélyen..

6. A tepsiben további 90 percig kelesztjük a zsemléket.

7. A felületüket vízzel permetezve, 230 fokra előmelegített gőzös sütőben, 30-35 perc alatt készre sütjük. Még forrón vízzel permetezzük és rácsra helyezve hagyjuk kihűlni.

Jó étvágyat kívánok!

Stephen Cause

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://picikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr211763687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AZÉRT, MERT PICI....
süti beállítások módosítása