Hozzávalók:
- 1000 g liszt (BL-55)
- 700 ml víz
- 50 g élesztő
- 60 g cukor
- 50 g só
Elkészítése:
1. 100 ml vízben, 60 g cukor hozzáadásával felfuttatunk 50 g alaposan szétmorzsolt élesztőt.
2. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt az 1000 g liszthez és a benne alaposan elkevert 50 g sóhoz. Fokozatosan hozzáadjuk a maradék langyos vizet. Addig dagasztjuk, míg az edény faláról és a kezünktől is elválik.
3. Letakarva 1 órán át kelesztjük.
4. A tésztát 8 részre osztjuk és kis zsömléket formázunk belőle. A tetejüket lisztezzük és letakarva 10 percig pihentetjük.
5. Olajos kézzel formázzuk és forró olajban megsütjük mindkét oldalát.
6. Reszelt sajttal és tejföllel tálalhatjuk.
Jó étvágyat kívánok!
Stephen Cause
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.