AZÉRT, MERT PICI....

2016. július 20. 22:37 - Kosh Naranek

BŐRÖS MALACHÚS TEPSIBEN HASSELBACK BURGONYÁVAL

 imag1036.jpg

Hozzávalók:

- 8 db újburgonya

- 8 kk fokhagyma granulátum

- 8 ek olívaolaj

- 2 kk só

- 8 tk parmezán sajt

- 2 kg bőrös malachús (lapocka, comb, oldalas vegyesen)

- 20 g sertéssült fűszerkeverék

- 20 g só

- 2 tk őrölt feketebors

- 10 gerezd fokhagyma

- 100 ml olaj

- 100 ml víz

Elkészítése: 

1. A megtisztított burgonyát 2-3 mm távolságra bevagdossuk éles késsel úgy, hogy ne vágjuk a szeletet teljesen a burgonya talapzatáig.

2. Az olívaolajban a fokhagyma granulátumot, a sót és a parmezán sajtot símára keverjük. Ezzel a keverékkel alaposan megöntözzük a burgonyát úgy, hogy a szeletek közé is jusson belőle!

3. A malachús megtisztítjuk és nagyobbacska kockákra, vagy szeletekre, esetleg tokányra szeleteljük. Megszórjuk a sertéshús fűszerkeverékkel, a sóval, az őrölt feketeborssal és alaposan elkeverjük a hozzáadott olajjal és vízzel együtt. Állni hagyjuk kb 2 órát, hogy az ízek összeérjenek.

4. A tepsi széle mentén, a nyitott oldalával felfelé elhelyezzük a burgonyát.

5. A tepsi közepére a húst tesszük egyenletesen, hozzáadva a szeletelt fokhagymát.

6. 180 fokosra előmelegített sütőben, a hús folyamatos igazgatása mellett (de a burgonyához nem nyúlva), kb 120 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat kívánok!

Stephen Cause

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://picikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr1008903922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AZÉRT, MERT PICI....
süti beállítások módosítása