Hozzávalók:
- 8 db újburgonya
- 8 kk fokhagyma granulátum
- 8 ek olívaolaj
- 2 kk só
- 8 tk parmezán sajt
- 2 kg bőrös malachús (lapocka, comb, oldalas vegyesen)
- 20 g sertéssült fűszerkeverék
- 20 g só
- 2 tk őrölt feketebors
- 10 gerezd fokhagyma
- 100 ml olaj
- 100 ml víz
Elkészítése:
1. A megtisztított burgonyát 2-3 mm távolságra bevagdossuk éles késsel úgy, hogy ne vágjuk a szeletet teljesen a burgonya talapzatáig.
2. Az olívaolajban a fokhagyma granulátumot, a sót és a parmezán sajtot símára keverjük. Ezzel a keverékkel alaposan megöntözzük a burgonyát úgy, hogy a szeletek közé is jusson belőle!
3. A malachús megtisztítjuk és nagyobbacska kockákra, vagy szeletekre, esetleg tokányra szeleteljük. Megszórjuk a sertéshús fűszerkeverékkel, a sóval, az őrölt feketeborssal és alaposan elkeverjük a hozzáadott olajjal és vízzel együtt. Állni hagyjuk kb 2 órát, hogy az ízek összeérjenek.
4. A tepsi széle mentén, a nyitott oldalával felfelé elhelyezzük a burgonyát.
5. A tepsi közepére a húst tesszük egyenletesen, hozzáadva a szeletelt fokhagymát.
6. 180 fokosra előmelegített sütőben, a hús folyamatos igazgatása mellett (de a burgonyához nem nyúlva), kb 120 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat kívánok!
Stephen Cause
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.