Hozzávalók:
A piskótához:
- 8 db tojás
- 170 g liszt
- 8 g sütőpor
- 110 g kristálycukor
- 25 g kakaópor
- 5 g só
A krémhez:
- 20 g zselatin
- 100 ml víz
- 35 ml rum aroma
-170 g porcukor
- 1400 ml habtejszín
- 70 g kakaópor
A tetejére:
- 180 g étcsokoládé (51 %-os)
- 80 ml habtejszín
- 5 ml étolaj
Elkészítése:
1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval elkezdjük habbá verni. Fokozatosan, 3 részletben hozzáadjuk a kristálycukrot és addig verjük, amíg keményebb krém állagú habot nem kapunk. Ez után egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját és óvatosan elkeverjük benne. Ugyanígy járunk el a lisztben elkevert sütőpor keverékkel is. Ügyeljünk arra, hogy ne maradjon lisztes csomó a masszában.
2. A kész masszát 190 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben, 13-15 perc alatt készre sütjük. Miután kihűlt, két egyenlő vastagságú lapra vágjuk hosszanti irányban.
3. Az alaposan lehűtött tejszínből kemény habot verünk. Hozzáadjuk a kakaóporral elkevert lporcukrot és csomómentesre dolgozzuk el.
4. A zselatint símára keverjük a vízzel és a rum aromával. Amikor megkeményedett felmelegítjük és kevés kakaós krém hozzáadásával lehűtjük. Ekkor már elkeverhetjük a krémben. Hagyjuk kihűlni ismét a krémet hűtőszekrényben!
5. Egy tálcára terítjük az egyik kakaós lapot. Ráhalmozzuk a kakaós krémet és sarkosra formázzuk. Ráhelyezzük a felső lapot, alaposan lenyomkodjuk azt mindenhol. Visszatessszük a hűtőszekrénybe kb 2 órára.
6. Eközben elkészítjük a csokoládés tetejéhez a masszát. Az étcsokoládét vízgőz felett, olaj hozzáadásával megolvasztjuk. Vékony sugárban, kevergetés közben hozzáadjuk a felforralt tejszínt. Az egészet homogénné keverjük. A lehült sütemény felső lapját egyenletesen bevonjuk vele.
7. Miután kezd megdermedni a csokoládé, az oldalát mindenhol egyenesre vágjuk egy éles késsel. Bejelöljük a szeletek vágási vonalát a keményedő csokoládén, hogy könnyebben tudjuk majd szeletelni.
8. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük! Így szeletelhetjük!
Jó étvágyat kívánok!
Stephen Cause
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.