AZÉRT, MERT PICI....

2016. július 17. 15:27 - Kosh Naranek

RIGÓ JANCSI

 imag0990.jpg

Hozzávalók:

A piskótához:

- 8 db tojás

- 170 g liszt

- 8 g sütőpor

- 110 g kristálycukor

- 25 g kakaópor

- 5 g só

A krémhez:

- 20 g zselatin

- 100 ml víz

- 35 ml rum aroma

-170 g porcukor

- 1400 ml habtejszín

- 70 g kakaópor

A tetejére:

- 180 g étcsokoládé (51 %-os)

- 80 ml habtejszín

- 5 ml étolaj

Elkészítése:

1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval elkezdjük habbá verni. Fokozatosan, 3 részletben hozzáadjuk a kristálycukrot és addig verjük, amíg keményebb krém állagú habot nem kapunk. Ez után egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját és óvatosan elkeverjük benne. Ugyanígy járunk el a lisztben elkevert sütőpor keverékkel is. Ügyeljünk arra, hogy ne maradjon lisztes csomó a masszában.

2. A kész masszát 190 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben, 13-15 perc alatt készre sütjük. Miután kihűlt, két egyenlő vastagságú lapra vágjuk hosszanti irányban.

3. Az alaposan lehűtött tejszínből kemény habot verünk. Hozzáadjuk a kakaóporral elkevert lporcukrot és csomómentesre dolgozzuk el.

4.  A zselatint símára keverjük a vízzel és a rum aromával. Amikor megkeményedett felmelegítjük és kevés kakaós krém hozzáadásával lehűtjük. Ekkor már elkeverhetjük a krémben. Hagyjuk kihűlni ismét a krémet hűtőszekrényben!

5. Egy tálcára terítjük az egyik kakaós lapot. Ráhalmozzuk a kakaós krémet és sarkosra formázzuk. Ráhelyezzük a felső lapot, alaposan lenyomkodjuk azt mindenhol. Visszatessszük a hűtőszekrénybe kb 2 órára.

6. Eközben elkészítjük a csokoládés tetejéhez a masszát. Az étcsokoládét vízgőz felett, olaj hozzáadásával megolvasztjuk. Vékony sugárban, kevergetés közben hozzáadjuk a felforralt tejszínt. Az egészet homogénné keverjük. A lehült sütemény felső lapját egyenletesen bevonjuk vele.

7. Miután kezd megdermedni a csokoládé, az oldalát mindenhol egyenesre vágjuk egy éles késsel. Bejelöljük a szeletek vágási vonalát a keményedő csokoládén, hogy könnyebben tudjuk majd szeletelni.

8. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük! Így szeletelhetjük!

Jó étvágyat kívánok!

Stephen Cause

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://picikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr478896266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AZÉRT, MERT PICI....
süti beállítások módosítása