Hozzávalók:
A tetejéhez:
- 160 g étcsokoládé /52 %-os/
- 1 ek étolaj
- 10 g színes tortadekor
A túrókrémhez:
- 900 g tehéntúró
- 500 ml habtejszín
- 50 g vanillincukor
- 500 g porcukor
- 2 db citrom
- 100 g mazsola
- 20 g étkezési zselatin
- 450 g barack befőtt
- 100 ml víz
A tésztához:
- 120 g liszt
- 120 g porcukor
- 3 db tojás
- 5 g sütőpor
- 30 g kakaópor
- 300 g sárgabarack lekvár
Elkészítése:
1. 3 db egész tojást, 120 g porcukorral habosra verünk kifehéredésig. Óvatosan hozzákeverünk 120 g lisztet, 30 g kakaóport és 5 g sütőpor. 180 fokra előmelegített sütőben, kivajazott és lisztezett nagy tortaformában, 15-20 perc alatt készre sütjük.
2. Az elkészült lapot forrón kettévágjuk és mindkét belső lapját lekenjük 300 g sárgabarack lekvárral. Hűvös helyen hűlni hagyjuk.
3. 900 g tehéntúró, 500 g porcukorral, 50 g vanillincukorral, 2 db citrom reszelt héjával és levével alaposan elkeverünk.
4. 20 g zselatin feloldunk 100 ml hideg vízben. Amikor megkeményedett, felmelegítjük, de ne érjük el a forráspontot.
5. 500 ml habtejszín kemény habbá verünk. A forró zselatinba teszünk belőle egy keveset, hogy ezáltal segítsük a hőmérséklet csökkenését.
6. A szobahőmérsékletű zselatin a túrókrémhez keverjük. Ezután adjuk a krémhez a tejszínhabot nagyon óvatosan, majd a mazsolát és a felkockázott sárgabarackot. Alaposan eldolgozzuk újra az összetevőket.
7. A torta töltésekor az első lapot a lekváros részével felfelé visszahelyezzük a sütőformába. Rákenjük a túrókrém egy részét. Ezután a második lapot ráhelyezzük, majd ismét megkenjük túrókrémmel. Hűtőben pihentetjük néhány órát.
8. 160 g étcsokoládét, 1 ek olajjal vízgőz felett megolvasztunk. Amikor szobahőmérsékletű, a torta tetejére öntjük és elsimítjuk. Hűtőszekrényben 1 éjszakát hagyjuk pihenni. Amikor eléri az a szilárdságát, hogy a dekorcukor ne olvadjon és ne is süllyedjen le, megszórjuk a tetejét.
9. Másnap késsel körbevágva a tortaforma belső oldalát, lehúzzuk róla a gyűrűt. Körben a maradék krémmel az egyenletlenségeket kijavítjuk és a tetejét tetszőlegesen dekoráljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Stephen Cause
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.