AZÉRT, MERT PICI....

2016. június 17. 22:32 - Kosh Naranek

BARACKOS-MAZSOLÁS TÚRÓTORTA

img_20160618_133129.JPG 

Hozzávalók:

A tetejéhez:

- 160 g étcsokoládé /52 %-os/

- 1 ek étolaj

- 10 g színes tortadekor

A túrókrémhez:

- 900 g tehéntúró

- 500 ml habtejszín

- 50 g vanillincukor

- 500 g porcukor

- 2 db citrom

- 100 g mazsola

- 20 g étkezési zselatin

- 450 g barack befőtt

- 100 ml víz

A tésztához:

- 120 g liszt

- 120 g porcukor

- 3 db tojás

- 5 g sütőpor

- 30 g kakaópor

- 300 g sárgabarack lekvár

 

Elkészítése:

1. 3 db egész tojást, 120 g porcukorral habosra verünk kifehéredésig. Óvatosan hozzákeverünk 120 g lisztet, 30 g kakaóport és 5 g sütőpor. 180 fokra előmelegített sütőben, kivajazott és lisztezett nagy tortaformában, 15-20 perc alatt készre sütjük.

2. Az elkészült lapot forrón kettévágjuk és mindkét belső lapját lekenjük 300 g sárgabarack lekvárral. Hűvös helyen hűlni hagyjuk.

3. 900 g tehéntúró, 500 g porcukorral, 50 g vanillincukorral, 2 db citrom reszelt héjával és levével alaposan elkeverünk.

4. 20 g zselatin feloldunk 100 ml hideg vízben. Amikor megkeményedett, felmelegítjük, de ne érjük el a forráspontot.

5. 500 ml habtejszín kemény habbá verünk. A forró zselatinba teszünk belőle egy keveset, hogy ezáltal segítsük a hőmérséklet csökkenését.

6. A szobahőmérsékletű zselatin a túrókrémhez keverjük. Ezután adjuk a krémhez a tejszínhabot nagyon óvatosan, majd a mazsolát és a felkockázott sárgabarackot. Alaposan eldolgozzuk újra az összetevőket.

7. A torta töltésekor az első lapot a lekváros részével felfelé visszahelyezzük a sütőformába. Rákenjük a túrókrém egy részét. Ezután a második lapot ráhelyezzük, majd ismét megkenjük túrókrémmel. Hűtőben pihentetjük néhány órát.

8. 160 g étcsokoládét, 1 ek olajjal vízgőz felett megolvasztunk. Amikor szobahőmérsékletű, a torta tetejére öntjük és elsimítjuk. Hűtőszekrényben 1 éjszakát hagyjuk pihenni. Amikor eléri az a szilárdságát, hogy a dekorcukor ne olvadjon és ne is süllyedjen le, megszórjuk a tetejét.

9. Másnap késsel körbevágva a tortaforma belső oldalát, lehúzzuk róla a gyűrűt. Körben a maradék krémmel az egyenletlenségeket kijavítjuk és a tetejét tetszőlegesen dekoráljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Stephen Cause

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://picikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr308814846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AZÉRT, MERT PICI....
süti beállítások módosítása