AZÉRT, MERT PICI....

2016. június 10. 13:25 - Kosh Naranek

SZABOLCSI GYROS KIFLI

img_20160609_232250_1.JPG

Hozzávalók:

- 1000 g liszt (BL-55)

- 280 ml tej

- 230 ml víz

-110 ml olíva olaj

- 50 g élesztő

- 37 g cukor

- 35 g só

Elkészítése:

1. A tejet meglangyosítjuk és elkeverjük benne a cukrot. Hozzáadjuk az élesztőt és homogén masszát keverünk.

2. A masszát hozzáadjuk a liszt és só keverékéhez, majd dagasztás közben lassan hozzáadjuk a vizet, majd az olajat.

3. A tésztából cipót formázunk, letakarjuk és 35 percig meleg helyen kelesztjük.

4. 8 db egyenlő részre osztjuk a tésztát és zsemléket formázunk belőle. Lisztezzük a tetejét és letakarjuk. Újabb 20 percig kelesztjük.

5. A gombócokat ovális alakúra nyújtjuk, a rövidebb végük felől 2-2 cm-t felhajtunk és lelapítjuk. A tésztát a hosszabb oldala felől úgy hajtjuk fel, mintha papírlegyezőt hajtogatnánk, csak nem ellentétes hajtásokkal, hanem 2-2 centiméterenként lapítva (minden hajtási élnél erőteljesen nyomkodjuk le) és feltekerve, majd hengeresre sodorjuk.

6. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és kb 55 percet kelesztjük.

7. 220 fokos, előmelegített sütőben kb 15 perc alatt készre sütjük. Még forrón lekenjük kevés olívaolajjal a tetejüket, hogy szépen visszapuhuljanak.

Jó étvágyat kívánok!

Stephen Cause

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://picikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr798797582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AZÉRT, MERT PICI....
süti beállítások módosítása