AZÉRT, MERT PICI....

2016. június 07. 20:57 - Kosh Naranek

KOVÁSZOS UBORKA I.

imag0819.jpgHozzávalók:

- 2,5 kg uborka

- 3 ek só

- 15 szem egész feketebors

- 4 gerezd fokhagyma

- 2 szelet kenyér

- 1 csokor kapor

- kb. 3 liter víz

Elkészítése:

1. Két, egymást keresztező bevágást ejtünk a megtisztított uborkákon arra ügyelve, nehogy a csúcsainál tovább szaladjon a kés.

2. Az üveg aljâra helyezzük a kaprot, a megtisztított fokhagymát és az egész feketeborsot.

3. Az uborkákat állítva helyezzük az üvegbe. Megszórjuk sóval és felöntjük meleg vízzel.

4. A tetejét kenyérszeletekkel zárjuk le és egy kis tányért teszünk az üveg tetejére.

5. Napfénytől védett, de meleg helyre tesszük. 3-4 nap alatt elkészíthető.

6. Amikor elkészült a levét leszűrjük, visszaöntjük az uborkára és hűtőszekrényben tároljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Stephen Cause

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://picikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr238787328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AZÉRT, MERT PICI....
süti beállítások módosítása