Hozzávalók:
- 2,5 kg uborka
- 3 ek só
- 15 szem egész feketebors
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 szelet kenyér
- 1 csokor kapor
- kb. 3 liter víz
Elkészítése:
1. Két, egymást keresztező bevágást ejtünk a megtisztított uborkákon arra ügyelve, nehogy a csúcsainál tovább szaladjon a kés.
2. Az üveg aljâra helyezzük a kaprot, a megtisztított fokhagymát és az egész feketeborsot.
3. Az uborkákat állítva helyezzük az üvegbe. Megszórjuk sóval és felöntjük meleg vízzel.
4. A tetejét kenyérszeletekkel zárjuk le és egy kis tányért teszünk az üveg tetejére.
5. Napfénytől védett, de meleg helyre tesszük. 3-4 nap alatt elkészíthető.
6. Amikor elkészült a levét leszűrjük, visszaöntjük az uborkára és hűtőszekrényben tároljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Stephen Cause
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.