AZÉRT, MERT PICI....

2015. április 26. 13:56 - Kosh Naranek

KREATÍV SZELET

 

img_20150426_123402.jpgHozzávalók:

A kakaós laphoz:

25 dkg liszt

1 ek zsír

1 db tojás

0,5 cs szalalkáli

1 dl tej

3,5 dkg kakaópor

8 dkg kristálycukor

A piskóta laphoz:

5 db tojás

5 ek víz

5 ek kristálycukor

6 ek liszt

0,5 cs sütőpor

A krémhez:

25 dkg sütőmargarin

25 dkg porcukor

0,5 l tej

4 ek liszt

3 cs vaniliás cukor

Elkészítése:

1. A kakaós laphoz a lisztet, a kakaóport, a kristálycukorral jól elkeverjük. Hozzáadjuk a tejben feldott szalalkálit és a zsír, valamint a tojás segítségével rugalmas tésztát gyúrunk belőle. A tésztát kétfelé osztjuk, majd lisztezett és zsírozott tepsi hátoldalán mindkét kakaós lapot ropogós szárazra sütjük.

2. Most elkészítjük a vizes piskótát. A tojások fehérjét, a cukor felével kemény habbá verjük. A tojások sárgáját, a cukor másik felével, a vízzel ésna sütőporral fehéredésig verjük. A két masszát óvatosan egybeforgatjuk, majd kanalanként hozzáadagoljuk a lisztet is, és habkártyával ezt is beleforgatjuk a masszába. A lapot előmelegített sütőben pirosra sütjük.

3. Elkészítjük a krémet. A lisztből és a tejből, a vaníliás cukor hozzáadásával sűrű krémet főzünk gyakori kavargatás mellett. Ha megfőtt, hagyjuk langyosodásig hűlni. A sütőmargarint habosra verjük a porcukorral és hozzáadjuk a főzött krémhez. Alaposan eldologozzuk.

4. Betöltjük a lapokat. Először a kakaós lap egyik részét kenjük meg a krém felével. Ráhelyezzük a piskóta lapot. A kakaós lap másik részét alaposan szétmorzsoljuk és a maradék krémmel jól elkeverjük. Ez lesz a süteményünk teteje. Amikor ezzel megkentük a piskóta lapot, 2-3 órára hűtőbe tesszük. Ezután szeletelhető!

Jó étvágyat kívánok!

Stephen Cause

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://picikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr648693502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AZÉRT, MERT PICI....
süti beállítások módosítása