Hozzávalók:
A kakaós laphoz:
25 dkg liszt
1 ek zsír
1 db tojás
0,5 cs szalalkáli
1 dl tej
3,5 dkg kakaópor
8 dkg kristálycukor
A piskóta laphoz:
5 db tojás
5 ek víz
5 ek kristálycukor
6 ek liszt
0,5 cs sütőpor
A krémhez:
25 dkg sütőmargarin
25 dkg porcukor
0,5 l tej
4 ek liszt
3 cs vaniliás cukor
Elkészítése:
1. A kakaós laphoz a lisztet, a kakaóport, a kristálycukorral jól elkeverjük. Hozzáadjuk a tejben feldott szalalkálit és a zsír, valamint a tojás segítségével rugalmas tésztát gyúrunk belőle. A tésztát kétfelé osztjuk, majd lisztezett és zsírozott tepsi hátoldalán mindkét kakaós lapot ropogós szárazra sütjük.
2. Most elkészítjük a vizes piskótát. A tojások fehérjét, a cukor felével kemény habbá verjük. A tojások sárgáját, a cukor másik felével, a vízzel ésna sütőporral fehéredésig verjük. A két masszát óvatosan egybeforgatjuk, majd kanalanként hozzáadagoljuk a lisztet is, és habkártyával ezt is beleforgatjuk a masszába. A lapot előmelegített sütőben pirosra sütjük.
3. Elkészítjük a krémet. A lisztből és a tejből, a vaníliás cukor hozzáadásával sűrű krémet főzünk gyakori kavargatás mellett. Ha megfőtt, hagyjuk langyosodásig hűlni. A sütőmargarint habosra verjük a porcukorral és hozzáadjuk a főzött krémhez. Alaposan eldologozzuk.
4. Betöltjük a lapokat. Először a kakaós lap egyik részét kenjük meg a krém felével. Ráhelyezzük a piskóta lapot. A kakaós lap másik részét alaposan szétmorzsoljuk és a maradék krémmel jól elkeverjük. Ez lesz a süteményünk teteje. Amikor ezzel megkentük a piskóta lapot, 2-3 órára hűtőbe tesszük. Ezután szeletelhető!
Jó étvágyat kívánok!
Stephen Cause
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.