AZÉRT, MERT PICI....

2015. április 26. 14:44 - Kosh Naranek

HORIZONT SZELET

 

img_20150426_123007.jpgHozzávalók:

A kakaós laphoz:

25 dkg liszt

1 ek zsír

1 db tojás

0,5 cs szalalkáli

1 dl tej

3,5 dkg kakaópor

8 dkg kristálycukor

A piskóta laphoz:

5 db tojás

5 ek víz

5 ek kristálycukor

6 ek liszt

0,5 cs sütőpor

A krémhez:

25 dkg sütőmargarin

25 dkg porcukor

0,5 l tej

4 ek liszt

3 cs vaniliás cukor 

Elkészítése:

1. A kakaós laphoz a lisztet, a kakaóport, a kristálycukorral jól elkeverjük. Hozzáadjuk a tejben feldott szalalkálit és a zsír, valamint a tojás segítségével rugalmas tésztát gyúrunk belőle. A tésztát kétfelé osztjuk, majd lisztezett és zsírozott tepsi hátoldalán mindkét kakaós lapot ropogós szárazra sütjük.

2. Most elkészítjük a vizes piskótát. A tojások fehérjét, a cukor felével kemény habbá verjük. A tojások sárgáját, a cukor másik felét, valamint a vizet kifehéredésig verjük, majd elkeverjük benne a sütőport. A két masszát nagyon óvatosan kavargatva összedolgozzuk, majd evőkanalanként keverjük el benne a szükséges lisztet. Olajozott és lisztezett tepsiben készre sütjük.

3. Elkészítjük a krémet. A tejből és a lisztből sűrű krémet főzünk. Hagyjuk langyosodásig kihülni. Addig a sütőmargarint, a porcukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük. Amikor a főzött krém már csak langyos, a két masszát alaposan összedolgozzuk!

4. A lapokat magtöltjük a krémmel. A helyes sorrend: kakaós + piskóta + kakaós lap!

5. Hűtőben hagyjuk állni 2-3 órát! Utána tálalhatjuk!

Jó étvágyat kívánok!

Stephen Cause

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://picikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr658693498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AZÉRT, MERT PICI....
süti beállítások módosítása