Hozzávalók:
A kakaós laphoz:
25 dkg liszt
1 ek zsír
1 db tojás
0,5 cs szalalkáli
1 dl tej
3,5 dkg kakaópor
8 dkg kristálycukor
A piskóta laphoz:
5 db tojás
5 ek víz
5 ek kristálycukor
6 ek liszt
0,5 cs sütőpor
A krémhez:
25 dkg sütőmargarin
25 dkg porcukor
0,5 l tej
4 ek liszt
3 cs vaniliás cukor
Elkészítése:
1. A kakaós laphoz a lisztet, a kakaóport, a kristálycukorral jól elkeverjük. Hozzáadjuk a tejben feldott szalalkálit és a zsír, valamint a tojás segítségével rugalmas tésztát gyúrunk belőle. A tésztát kétfelé osztjuk, majd lisztezett és zsírozott tepsi hátoldalán mindkét kakaós lapot ropogós szárazra sütjük.
2. Most elkészítjük a vizes piskótát. A tojások fehérjét, a cukor felével kemény habbá verjük. A tojások sárgáját, a cukor másik felét, valamint a vizet kifehéredésig verjük, majd elkeverjük benne a sütőport. A két masszát nagyon óvatosan kavargatva összedolgozzuk, majd evőkanalanként keverjük el benne a szükséges lisztet. Olajozott és lisztezett tepsiben készre sütjük.
3. Elkészítjük a krémet. A tejből és a lisztből sűrű krémet főzünk. Hagyjuk langyosodásig kihülni. Addig a sütőmargarint, a porcukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük. Amikor a főzött krém már csak langyos, a két masszát alaposan összedolgozzuk!
4. A lapokat magtöltjük a krémmel. A helyes sorrend: kakaós + piskóta + kakaós lap!
5. Hűtőben hagyjuk állni 2-3 órát! Utána tálalhatjuk!
Jó étvágyat kívánok!
Stephen Cause
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.