AZÉRT, MERT PICI....

2015. április 15. 13:52 - Kosh Naranek

ÚJHÁZY TYÚKHÚSLEVES

img_20150415_163337.jpg 

Hozzávalók:

2 kg egész tyúk

2 db sárgarépa

1 db fehérrépa

1 db karalábé

1/2 db zellergumó

10 dkg gomba

1 db vöröshagyma

6 gerezd fokhagyma

1 db TV paprika

10 dkg kelbimbó

10 dkg zöldborsó

1 ek só

2 ek ételízesítő

5 db egész fekete bors

1 kk édesnemes fűszerpaprika

20 dkg cérnametélt száraztészta

Elkészítése:

1. Az alaposan megtisztított egész tyúkot hideg vízben elkezdjük főzni. Amikor felforrt a víz, adjuk hozzá a kockára vágott sárgarépát, fehérrépát, karalábét, zellergumót, TV paprikát, a gombát és fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel, valamint édesnemes fűszerpaprikával. Ekkor kerül bele a vöröshagyma és a fokhagyma is. Így főzzük lassú tűzön, 2-3 óra alatt majdnem készre a levest.

2.  A vége előtt kb 15 perccel adjuk hozzá a zöldborsót és a gombát. Ezzel készre főzzük a levest.

3. A száraztésztát sós, lobogó vízben kifőzzük. A leveshez tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Stephen Cause

Címkék: Levesek
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://picikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr888693508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AZÉRT, MERT PICI....
süti beállítások módosítása