Hozzávalók:
2 kg egész tyúk
2 db sárgarépa
1 db fehérrépa
1 db karalábé
1/2 db zellergumó
10 dkg gomba
1 db vöröshagyma
6 gerezd fokhagyma
1 db TV paprika
10 dkg kelbimbó
10 dkg zöldborsó
1 ek só
2 ek ételízesítő
5 db egész fekete bors
1 kk édesnemes fűszerpaprika
20 dkg cérnametélt száraztészta
Elkészítése:
1. Az alaposan megtisztított egész tyúkot hideg vízben elkezdjük főzni. Amikor felforrt a víz, adjuk hozzá a kockára vágott sárgarépát, fehérrépát, karalábét, zellergumót, TV paprikát, a gombát és fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel, valamint édesnemes fűszerpaprikával. Ekkor kerül bele a vöröshagyma és a fokhagyma is. Így főzzük lassú tűzön, 2-3 óra alatt majdnem készre a levest.
2. A vége előtt kb 15 perccel adjuk hozzá a zöldborsót és a gombát. Ezzel készre főzzük a levest.
3. A száraztésztát sós, lobogó vízben kifőzzük. A leveshez tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Stephen Cause
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.