Hozzávalók:
1 kg burgonya
30 dkg liszt
1 dl olaj
30 dkg zsemlemorzsa
20 dkg kristálycukor
30 dkg szilvalekvár
1 ek só
Elkészítése:
1. A burgonyát sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és alaposan összetörjük.
2. A zsemlemorzsát olajon megpirítjuk, miután elkészült, cukorral keverjük össze.
3. A burgonyából és a lisztből formázható, de kemény tésztát gyúrunk. Kinyújtjuk és derelyemetszővel négyzeteket vágunk belőle. A négyzetek közepére kemény szilvalekvárt halmozunk és a tésztát alaposan lezárjuk, hogy főzés közben ne nyíljon ki.
4. Lobogó vízben, apránként kifőzzük a derelyêket kb 8-10 perc alatt.
5. Miután feljöttek a derelyék a víz felszínére, elkészültek. Lecsepegtetjük és cukrozott zsemlemorzsába forgatjuk.
Jó étvágyat kívánok!
Stephen Cause
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.