AZÉRT, MERT PICI....

2015. április 08. 16:33 - Kosh Naranek

SZILVALEKVÁROS DERELYE

img_20160612_131235.JPG 

Hozzávalók:

1 kg burgonya

30 dkg liszt

1 dl olaj

30 dkg zsemlemorzsa

20 dkg kristálycukor

30 dkg szilvalekvár

1 ek só

Elkészítése:

1. A burgonyát sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és alaposan összetörjük.

2. A zsemlemorzsát olajon megpirítjuk, miután elkészült, cukorral keverjük össze.

3. A burgonyából és a lisztből formázható, de kemény tésztát gyúrunk. Kinyújtjuk és derelyemetszővel négyzeteket vágunk belőle. A négyzetek közepére kemény szilvalekvárt halmozunk és a tésztát alaposan lezárjuk, hogy főzés közben ne nyíljon ki.

4. Lobogó vízben, apránként kifőzzük a derelyêket kb 8-10 perc alatt.

5. Miután feljöttek a derelyék a víz felszínére, elkészültek. Lecsepegtetjük és cukrozott zsemlemorzsába forgatjuk.

Jó étvágyat kívánok!

Stephen Cause

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://picikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr808693512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AZÉRT, MERT PICI....
süti beállítások módosítása