Hozzávalók:
1 kg burgonya
30 dkg liszt
30 dkg zsemlemorzsa
1 dl olaj
30 dkg kristálycukor
1 ek só
Elkészítése:
1. A burgonyát sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és alaposan összetörjük. A liszttel alaposan összegyúrva, jól formázható masszát készítünk.
2. Kevés olajon a zsemlemorzsát megpirítjuk, majd alaposan elkeverjük a kristálycukorral.
3. A burgonyás masszából, 1 cm átmérőjű hengereket nyújtunk, majd késsel feldaraboljuk tetszőleges méretűre.
4. Lobogó vízben kifőzzük a nudlikat 6-8 perc alatt. Akkor főtt meg, amikor feljön a víz felszínére.
5. Lecsepegtetjük és zsemlemorzsába forgatjuk.
Jó étvágyat kívánok!
Stephen Cause
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.