AZÉRT, MERT PICI....

2015. április 08. 16:46 - Kosh Naranek

NUDLI

 img_20150408_201836.jpg

Hozzávalók:

1 kg burgonya

30 dkg liszt

30 dkg zsemlemorzsa

1 dl olaj

30 dkg kristálycukor

1 ek só

Elkészítése:

1. A burgonyát sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és alaposan összetörjük. A liszttel alaposan összegyúrva, jól formázható masszát készítünk.

2. Kevés olajon a zsemlemorzsát megpirítjuk, majd alaposan elkeverjük a kristálycukorral.

3. A burgonyás masszából, 1 cm átmérőjű hengereket nyújtunk, majd késsel feldaraboljuk tetszőleges méretűre.

4. Lobogó vízben kifőzzük a nudlikat 6-8 perc alatt. Akkor főtt meg, amikor feljön a víz felszínére.

5. Lecsepegtetjük és zsemlemorzsába forgatjuk.

Jó étvágyat kívánok!

Stephen Cause

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://picikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr38693510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AZÉRT, MERT PICI....
süti beállítások módosítása