AZÉRT, MERT PICI....

2015. április 05. 22:02 - Kosh Naranek

MÉZES-MUSTÁROS SONKA

img_20150404_155712.jpg

Hozzávalók:

1 kg füstölt sertés lapockasonka

3 ek mustár

3 ek méz

1 dl olaj

1 kk só

10 db feketebors

1 db fokhagyma

2 db szegfűszeg

1 ek édesnemes fűszerpaprika

Elkészítése:

1. A sonkát egy fazékba helyezve annyi vízzel öntjük fel, hogy éppen ellepje. Ízesítjük a főzőlevet egész borssal, egész fej fokhagymával, szegfűszeggel és édesnemes fűszerpaprikával. Elkezdjük nagy lángon forralni, majd forrás után a lángot visszavéve, gyöngyözve készrefőzzük 1 óra alatt.

2. A kész sonkát, a főzőlevében hagyjuk kihűlni!

3. Elkészítjük a gyorspácot! Az olajban jól elkeverjük a mézet, a mustárt és egy csipet sót adunk hozzá. Ezzel a sűrű masszával kenjük be a sonkát mindenhol és hagyjuk a hűtőben állni 1 órát.

4. 180 fokos előmelegített sütőben, kevés vizet aláöntve a tepsibe, gyakori locsolgatás mellett, mindenütt pirosra sütjük.

Jó étvágyat kívánok!

Stephen Cause

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://picikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr338693518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AZÉRT, MERT PICI....
süti beállítások módosítása