Hozzávalók:
1 kg füstölt sertés lapockasonka
3 ek mustár
3 ek méz
1 dl olaj
1 kk só
10 db feketebors
1 db fokhagyma
2 db szegfűszeg
1 ek édesnemes fűszerpaprika
Elkészítése:
1. A sonkát egy fazékba helyezve annyi vízzel öntjük fel, hogy éppen ellepje. Ízesítjük a főzőlevet egész borssal, egész fej fokhagymával, szegfűszeggel és édesnemes fűszerpaprikával. Elkezdjük nagy lángon forralni, majd forrás után a lángot visszavéve, gyöngyözve készrefőzzük 1 óra alatt.
2. A kész sonkát, a főzőlevében hagyjuk kihűlni!
3. Elkészítjük a gyorspácot! Az olajban jól elkeverjük a mézet, a mustárt és egy csipet sót adunk hozzá. Ezzel a sűrű masszával kenjük be a sonkát mindenhol és hagyjuk a hűtőben állni 1 órát.
4. 180 fokos előmelegített sütőben, kevés vizet aláöntve a tepsibe, gyakori locsolgatás mellett, mindenütt pirosra sütjük.
Jó étvágyat kívánok!
Stephen Cause
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.