AZÉRT, MERT PICI....

2015. március 16. 13:15 - Kosh Naranek

TEJFÖLÖS GOMBAPÖRKÖLT FŐTT TÉSZTÁVAL

 img_20160612_124541.JPG

Hozzávalók:

  • 1 kg gomba
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 6 db vöröshagyma
  • 1 dl olaj
  • 1 ek só
  • 2 ek édesnemes fűszerpaprika

  • 2 ek ételízesítő
  • 1 tk őrölt feketebors
  • 2 db paradicsom
  • 2 db TV paprika
  • 360 g tejföl
  • 1 kg száraztészta

Elkészítése:

1.  Az apró kockára vágott 6 db vöröshagymát, 6 db fokhagymát, 2 db paradicsomot és 2 db TV paprikát, 1 dl olajon puhára pároljuk, közben fűszerezzük 2 ek ételízesítővel, 1 tk őrölt feketeborssal, 1 ek sóval.

2. Miután megpuhult minden összetevő, hozzáadunk 2 ek édesnemes fűszerpaprikát és felöntjük 2 dl vízzel. A pörköltalapot jól kiforraljuk és zsírjára sütjük.

3. Hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott 1 kg gombát és 20-30 perc alatt készre főzzük.

4. Amikor a gomba megfőtt, 360 g simára kikevert tejfölt adunk hozzá és 5 perc alatt készre főzzük.

5. Az 1 kg száraztésztát, lobogó sós és olajos vízben főzzük ki. Nem öblítjük le!

Jó étvágyat kívánok!

Stephen Cause

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://picikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr308693528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AZÉRT, MERT PICI....
süti beállítások módosítása