Hozzávalók:
- 1 kg gomba
- 6 gerezd fokhagyma
- 6 db vöröshagyma
- 1 dl olaj
- 1 ek só
- 2 ek édesnemes fűszerpaprika
- 2 ek ételízesítő
- 1 tk őrölt feketebors
- 2 db paradicsom
- 2 db TV paprika
- 360 g tejföl
- 1 kg száraztészta
Elkészítése:
1. Az apró kockára vágott 6 db vöröshagymát, 6 db fokhagymát, 2 db paradicsomot és 2 db TV paprikát, 1 dl olajon puhára pároljuk, közben fűszerezzük 2 ek ételízesítővel, 1 tk őrölt feketeborssal, 1 ek sóval.
2. Miután megpuhult minden összetevő, hozzáadunk 2 ek édesnemes fűszerpaprikát és felöntjük 2 dl vízzel. A pörköltalapot jól kiforraljuk és zsírjára sütjük.
3. Hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott 1 kg gombát és 20-30 perc alatt készre főzzük.
4. Amikor a gomba megfőtt, 360 g simára kikevert tejfölt adunk hozzá és 5 perc alatt készre főzzük.
5. Az 1 kg száraztésztát, lobogó sós és olajos vízben főzzük ki. Nem öblítjük le!
Jó étvágyat kívánok!
Stephen Cause
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.