Hozzávalók:
- 2 kg serés comb
- 1 kg csiperke gomba
- 45 dkg Mexikói zöldségkeverék /mirelit/
- 8 db vöröshagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 2 db paradicsom
- 2:db TV paprika
- 2 ek édesnemes fűszerpaprika
- 1 tk bors
- 2 ek ételízesítő
- 1 ek só
- 3 db babérlevél
- 1 tk őrölt fűszerkömény
- 375 g tejföl
- 1 kg száraztészta
- 1 dl olaj
- Elkészítése:
1. A kockára vágot 2 kg sertés combot, 1 dl olajon fehéredésig sütjük.
2. Ekkor hozzáadunk 8 fej apróra vágott vöröshagymát és 6 gerezd fokhagymát. Jól elkeverjük 1 ek só, 1 tk bors és 1 tk őrölt fűszerkömény hozzá adása után. Fedő alatt addig pároljuk, míg levet ereszt a hús és a hagyma is.
3. Meghintjük 2 ek édesnemes fűszerpaprikával és lefedve tovább pároljuk. Ha kevés a folyadék, önthetünk hozzá kevés vizet.
4. Amikor a hús már majdnem puhára főtt, hozzá adjuk az 1 kg felszeletelt csiperke gombát, a 3 db babérlevelet és 2 evőkanál ételízesítővel gazdagítjuk. 5 perc eltelte után hozzáadjuk az apró kockákra vágott 2 db paradicsomot és 2 db paprikát. További 10 percig főzzük.
5. Hozzáadjuk a 45 dkg Mexikói zöldségkeveréket és készre főzzük a ragut.
6. Miután elkészült, 375 g tejföllel sűrítjük és felforrás után 2 perccel elkészültünk a raguval.
7. Az 1 kg száraztésztát sóval és olajjal ízesített lobogó vízbe tesszük és fedő alatt készre főzzük! Nem mossuk le hideg vízzel miután leszűrtük!
Jó étvágyat kívánok!
Stephen Cause
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.