Hozzávalók:
1 kg marhahús
2 dl olaj
3 ek édesnemes paprika
6 db TV paprika
6 db paradicsom
2 kg burgonya
1 tk őrölt fűszerkömény
2 ek só
6 db vöröshagyma
6 gerezd fokhagyma
25 dkg liszt
3 db tojás
Elkészítése:
1. Apróra vágunk 6 db vöröshagymát, majd 2 dl olajon megpirítjuk. Hozzáadunk 3 ek édesnemes paprikát /vigyázva, hogy meg ne égjen/ és 1 kg 2x2 cm-es kockákra vágot marha színhúst benne elkeverve tovább pörköljük lassú tűzön. Hozzáadunk 2 ek sót és addig pörköljük tovább, amíg a húsnak a leve teljesen el nem párolgott. Ekkor adunk hozzá 1 tk őrölt fűszerköményt, 6 gerezd apróra vágott fokhagymát és apránként kevés vizet öntve alá, fedő alatt pároljuk.
2. A félkész húst engedjük zsírjára sülni. Ilyenkor a vizet már nem pótoljuk, csak gyakran kevergetjük, hogy oda ne égjen. Miután zsírjára sült, hozzáadjuk a kockákra vágott 2 kg burgonyát, 6 db TV paprikát, 6 db paradicsomot és felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje. Puhára főzzük a burgonyát.
3. Amikor a burgonya megpuhult, hozzáadjuk a csipetkét, melyet 25 dkg liszt, 4 db tojás, 1 tk só és kevés víz hozzáadásával készítettünk és kis darabokra tépkedtük.
4. Miután a csipetke is megfőtt, utánaízesíthetjük a levest és tálalhatjuk.
Jó étvágyat kívánok!
Stephen Cause
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.