AZÉRT, MERT PICI....

2014. október 28. 13:32 - Kosh Naranek

GULYÁSLEVES

 img_20150502_140151.jpg


Hozzávalók:

1 kg marhahús

2 dl olaj

3 ek édesnemes paprika

6 db TV paprika

6 db paradicsom

2 kg burgonya

1 tk őrölt fűszerkömény

2 ek só

6 db vöröshagyma

6 gerezd fokhagyma

25 dkg liszt

3 db tojás

Elkészítése:

1.  Apróra vágunk 6 db vöröshagymát, majd 2 dl olajon megpirítjuk. Hozzáadunk 3 ek édesnemes paprikát /vigyázva, hogy meg ne égjen/ és 1 kg 2x2 cm-es kockákra vágot marha színhúst benne elkeverve tovább pörköljük lassú tűzön. Hozzáadunk 2 ek sót és addig pörköljük tovább, amíg a húsnak a leve teljesen el nem párolgott. Ekkor adunk hozzá 1 tk őrölt fűszerköményt, 6 gerezd apróra vágott fokhagymát és apránként kevés vizet öntve alá, fedő alatt pároljuk.

2.  A félkész húst engedjük zsírjára sülni. Ilyenkor a vizet már nem pótoljuk, csak gyakran kevergetjük, hogy oda ne égjen. Miután zsírjára sült, hozzáadjuk a kockákra vágott 2 kg burgonyát, 6 db TV paprikát, 6 db paradicsomot és felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje. Puhára főzzük a burgonyát.

3. Amikor a burgonya megpuhult, hozzáadjuk a csipetkét, melyet 25 dkg liszt, 4 db tojás, 1 tk só és kevés víz hozzáadásával készítettünk és kis darabokra tépkedtük. 

4. Miután a csipetke is megfőtt, utánaízesíthetjük a levest és tálalhatjuk.

Jó étvágyat kívánok!

Stephen Cause

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://picikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr818693542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AZÉRT, MERT PICI....
süti beállítások módosítása