AZÉRT, MERT PICI....

2014. október 27. 14:44 - Kosh Naranek

RÁNTOTT PÁRIZSI SAJTOS PANÍRBAN SZALMABURGONYÁVAL

img_20160612_120918.JPG
 

Hozzávalók:

  • 1 kg párizsi
  • 1 kg burgonya
  • 25 dkg panírmorzsa
  • 25 dkg liszt

  • 4 db tojás
  • 3 dl olaj a sütéshez
  • Bors

Elkészítése:

1. Megtisztítunk, meghámozunk, karikára vágunk 1 kg burgonyát és a karikákat fél cm széles csikokra szeleteljük. Picit sózzuk, borsozzuk és kevés olajban kisütjük. El is készült a köret.

2.  A kimért 25 dkg panírmorzsába 25 dkg kemény sajtot reszelünk. Jól összerázzuk. Kimérünk egy másik tányérba 25 dkg lisztet, és egy újabb tányérba 4 db tojást felverve.

3. Felszeletelünk 1 cm szélesre 1 kg párizsit és elkezdjük panírozni. Először lisztbe, majd tojásba mártogatjuk, végül a sajtos panírmorzsába jól belenyomkodjuk, hogy a sajt is megtapadjon rajta. Kevés olajon, mindkét oldalát barnára sütjük.

Jó étvágyat kívánok!

Stephen Cause

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://picikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr878693544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AZÉRT, MERT PICI....
süti beállítások módosítása