Hozzávalók:
2 kg burgonya
4 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek édesnemes paprika
1 tk őrölt feketebors
1 tk kurkuma
1 ek só
1 ek ételízesítő
2 db babérlevél
1 tk őrölt fűszerkömény
1 dl olaj
Elkészítése:
1. Apróra vágunk 4 db vöröshagymát, valamint 2 gerezd fokhagymát. Hozzáadunk 1 ek sót, 1 ek ételízesítőt, 1 tk őrölt fűszerköményt és 1 dl olajon megsütjük aranybarnára a hagymákat. Ezután 1 ek édesnemes paprikát hintünk rá, 1 tk kurkumát, 1 tk őrölt feketeborsot, adunk hozzá 2 db babérlevelet és felengedjük 2 dl vízzel. A paprikás alaplevet jól kiforraljuk 15 perc alatt.
2. Felkockázunk 2 kg burgonyát, hozzáadjuk a paprikás alaphoz és felöntjük annyi vízzel, hogy majdnem ellepje. Fedő alatt készre főzzük.
Jó étvágyat kívánok!
Stephen Cause
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.