AZÉRT, MERT PICI....

2014. október 23. 15:12 - Kosh Naranek

PAPRIKÁS KRUMPLI /ALAPRECEPT/

img_20160612_120523.JPG 

Hozzávalók:

2 kg burgonya

4 db vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 ek édesnemes paprika

1 tk őrölt feketebors

1 tk kurkuma

1 ek só

1 ek ételízesítő

2 db babérlevél

1 tk őrölt fűszerkömény

1 dl olaj

Elkészítése:

1. Apróra vágunk 4 db vöröshagymát, valamint 2 gerezd fokhagymát. Hozzáadunk 1 ek sót, 1 ek ételízesítőt, 1 tk őrölt fűszerköményt és 1 dl olajon megsütjük aranybarnára a hagymákat. Ezután 1 ek édesnemes paprikát hintünk rá, 1 tk kurkumát, 1 tk őrölt feketeborsot, adunk hozzá 2 db babérlevelet és felengedjük 2 dl vízzel. A paprikás alaplevet jól kiforraljuk 15 perc alatt.

2. Felkockázunk 2 kg burgonyát, hozzáadjuk a paprikás alaphoz és felöntjük annyi vízzel, hogy majdnem ellepje. Fedő alatt készre főzzük.

Jó étvágyat kívánok!

Stephen Cause

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://picikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr598693546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AZÉRT, MERT PICI....
süti beállítások módosítása