AZÉRT, MERT PICI....

2014. október 18. 12:26 - Kosh Naranek

TEPSIS CSIRKESÜLT BURGONYÁVAL

 IMG_20141018_140854c.jpg

Hozzávalók:

  • 1 egész csirke
  • 2 kg burgonya
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db citrom
  • 2 dl olaj
  • 2 ek só

  • 1 ek ételízesítő
  • 1 ek majoranna
  • 1 tk kurkuma
  • 1 ek édesnemes paprika
  • 1 tk őrölt fűszerkömény
  • 1 tk őrölt feketebors
  • 5 gerezd fokhagyma

Elkészítése:

1. Elkészítjük a fűszerolajat. 5 gerezd apróra vágott fokhagymát, 1 tk őrölt feketeborsot, 1 tk őrölt fűszerköményt, 2 ek sót, 1 ek ételízesítőt, 1 tk kurkumát, 1 ek majorannát, 1 ek édesnemes paprikát jól elkeverünk 2 dl olajban, majd adunk hozzá 1 ek citromlevet.

2. Az egész csirkét alaposan megtisztítjuk, szárazra töröljük, majd jól átkenjük a fűszerolajjal. A belsejébe teszünk 1 db vöröshagymát félbevágva, valamint 1 db citromot hasonlóan. A combokat a csont végénél összekötjük, hogy dekoratívabb legyen majd a sült.

3. A tepsi közepére helyezzük a csirkét, körberakjuk 2 kg meghámozott burgonyával. Kevés olajat és vizet öntünk alá.

4. Előmelegített sütőben, 180 fokon készre sütjük úgy, hogy először a mell rész kerüljön fölfelé és amikor eltelt kb 45-50 perc, csak akkor fordítsuk meg. A sültet 15 percenként locsolgassuk, amíg az egész csirke pirosra nem sül. Villával ellenőrízhetjük, hogy mikor sült meg oly módon, hogy beleszúrunk a mellehúsába. Amikor nem jön belőle rózsaszín nedvesség, akkor elkészült a sült.

Jó étvágyat kívánok!

Stephen Cause

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://picikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr768693550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AZÉRT, MERT PICI....
süti beállítások módosítása