Hozzávalók:
- 1 egész csirke
- 2 kg burgonya
- 1 db vöröshagyma
- 1 db citrom
- 2 dl olaj
- 2 ek só
- 1 ek ételízesítő
- 1 ek majoranna
- 1 tk kurkuma
- 1 ek édesnemes paprika
- 1 tk őrölt fűszerkömény
- 1 tk őrölt feketebors
- 5 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
1. Elkészítjük a fűszerolajat. 5 gerezd apróra vágott fokhagymát, 1 tk őrölt feketeborsot, 1 tk őrölt fűszerköményt, 2 ek sót, 1 ek ételízesítőt, 1 tk kurkumát, 1 ek majorannát, 1 ek édesnemes paprikát jól elkeverünk 2 dl olajban, majd adunk hozzá 1 ek citromlevet.
2. Az egész csirkét alaposan megtisztítjuk, szárazra töröljük, majd jól átkenjük a fűszerolajjal. A belsejébe teszünk 1 db vöröshagymát félbevágva, valamint 1 db citromot hasonlóan. A combokat a csont végénél összekötjük, hogy dekoratívabb legyen majd a sült.
3. A tepsi közepére helyezzük a csirkét, körberakjuk 2 kg meghámozott burgonyával. Kevés olajat és vizet öntünk alá.
4. Előmelegített sütőben, 180 fokon készre sütjük úgy, hogy először a mell rész kerüljön fölfelé és amikor eltelt kb 45-50 perc, csak akkor fordítsuk meg. A sültet 15 percenként locsolgassuk, amíg az egész csirke pirosra nem sül. Villával ellenőrízhetjük, hogy mikor sült meg oly módon, hogy beleszúrunk a mellehúsába. Amikor nem jön belőle rózsaszín nedvesség, akkor elkészült a sült.
Jó étvágyat kívánok!
Stephen Cause
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.