AZÉRT, MERT PICI....

2014. szeptember 20. 13:03 - Kosh Naranek

RÁNTOTT CSIRKECOMB VARIÁCIÓ HAGYMÁS BURGONYÁVAL


img_20160612_110851.JPG 

Hozzávalók:

  • 4 db csirkecomb /alsó vagy felső/
  • 1 kg burgonya
  • 25 dkg panírmorzsa
  • 3 db tojás
  • 25 dkg liszt

  • 1 ek só
  • 1 ek ételízesítő
  • 1 tk őrölt feketebors
  • 1 ek édesnemes paprika
  • 4 db  vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • olaj

Elkészítése:

1. Enyhén sós /1 ek só hozzáadásával/ vízben megfőzünk 1 kg burgonyát, majd alaposan összetörjük. Ez után hozzáadjuk a 4 db apróra vágott vöröshagymából, 1 gerezd tört fokhagymából olajon megdinsztelt, majd pirospaprikával hintett ragut. Jól összedolgozzuk! Így készült el a hagymás burgonya.

2. A csirkecombokról, izületüknél átvágva lefejtjük a húst, majd lebőrözzük és 1 ek ételízesítő és 1 tk őrölt feketebors keverékével bedörzsöljük. Panírozás előtt 1 órát állni hagyjuk a hűtőszekrényben.

3. 25 dkg lisztet szitálunk egy edénybe, majd egy másikba 3 db alaposan felvert tojást és a harmadikba 25 dkg panírmorzsát helyezünk. A hússzeleteket először lisztbe, majd tojásba és végül panírmorzsába forgatjuk. Az első két lépés szükség szerint megismételhető.

4. A panírozott combfiléket bő, forró olajban készre sütjük.

Jó étvágyat kívánok!

Stephen Cause 

Címkék: Húsételek
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://picikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr38693570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AZÉRT, MERT PICI....
süti beállítások módosítása