Hozzávalók:
- 4 db csirkecomb /alsó vagy felső/
- 1 kg burgonya
- 25 dkg panírmorzsa
- 3 db tojás
- 25 dkg liszt
- 1 ek só
- 1 ek ételízesítő
- 1 tk őrölt feketebors
- 1 ek édesnemes paprika
- 4 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- olaj
Elkészítése:
1. Enyhén sós /1 ek só hozzáadásával/ vízben megfőzünk 1 kg burgonyát, majd alaposan összetörjük. Ez után hozzáadjuk a 4 db apróra vágott vöröshagymából, 1 gerezd tört fokhagymából olajon megdinsztelt, majd pirospaprikával hintett ragut. Jól összedolgozzuk! Így készült el a hagymás burgonya.
2. A csirkecombokról, izületüknél átvágva lefejtjük a húst, majd lebőrözzük és 1 ek ételízesítő és 1 tk őrölt feketebors keverékével bedörzsöljük. Panírozás előtt 1 órát állni hagyjuk a hűtőszekrényben.
3. 25 dkg lisztet szitálunk egy edénybe, majd egy másikba 3 db alaposan felvert tojást és a harmadikba 25 dkg panírmorzsát helyezünk. A hússzeleteket először lisztbe, majd tojásba és végül panírmorzsába forgatjuk. Az első két lépés szükség szerint megismételhető.
4. A panírozott combfiléket bő, forró olajban készre sütjük.
Jó étvágyat kívánok!
Stephen Cause
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.