Hozzávalók:
- 1 kg sertéshús
- 5 db TV paprika
- 5 db paradicsom
- 3 db babérlevél
- 1 ek só
- 2 ek ételízesítő
- 5 db vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 dl olaj
- 1 tk bors
- 2 ek édesnemes paprika
- 1 ek őrölt köménymag
- 2 kg burgonya
- 0,5 l tej
Elkészítése:
1. 5 fej vöröshagymát és 5 gerezd fokhagymát apróra vágunk és 2 dl olajon puhulásig pároljuk.
2. Hozzáadjuk az 1 kg nagyobb kockákra vágott sertéshúst és addig sütjük, amíg a hús moinden oldala fehér nem lesz.
3. Ekkor hozzáadunk 1 evőkanál sót, melymsegít abban, hogy a hús levet eresszen.
4. Amikor a megfelelő mennyiségű szaftot elértük, a tűzről levéve hozzáadunk 2 ek paprikát, 3 db babérlevelet, 2 ek ételízesítőt, 1 tk borsot és 1 ek őrölt köménymagot. Jól elkeverjük és hagyjuk újra felfőni!
5. Miután felfőtt, hozzáadjuk az 5 darab apróra vágott paradicsomot és paprikát. Az ételt ezek után, gyakori kevergetés mellett, az esetleg még szükséges víz pótlása mellett készre főzzük.
6. Sós vízben odateszünk főni 2 kg meghámozott burgonyát. Miután megfőtt, kb 0,5 l tej hozzáadása mellett összetörjük. Szükség esetén ízesítjük!
Jó étvágyat kívánok!
Stephen Cause
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.