AZÉRT, MERT PICI....

2014. szeptember 12. 13:10 - Kosh Naranek

SERTÉSPÖRKÖLT BURGONYAPÜRÉVEL

img_20160612_100517.JPG

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéshús
  • 5 db TV paprika
  • 5 db paradicsom
  • 3 db babérlevél
  • 1 ek só

  • 2 ek ételízesítő
  • 5 db vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 dl olaj
  • 1 tk bors
  • 2 ek édesnemes paprika
  • 1 ek őrölt köménymag
  • 2 kg burgonya
  • 0,5 l tej

Elkészítése:

1. 5 fej vöröshagymát és 5 gerezd fokhagymát apróra vágunk és 2 dl olajon puhulásig pároljuk.

2. Hozzáadjuk az 1 kg nagyobb kockákra vágott sertéshúst és addig sütjük, amíg a hús moinden oldala fehér nem lesz.

3. Ekkor hozzáadunk 1 evőkanál sót, melymsegít abban, hogy a hús levet eresszen.

4. Amikor a megfelelő mennyiségű szaftot elértük, a tűzről levéve hozzáadunk 2 ek paprikát, 3 db babérlevelet, 2 ek ételízesítőt, 1 tk borsot és 1 ek őrölt köménymagot. Jól elkeverjük és hagyjuk újra felfőni!

5. Miután felfőtt, hozzáadjuk az 5 darab apróra vágott paradicsomot és paprikát. Az ételt ezek után, gyakori kevergetés mellett, az esetleg még szükséges víz pótlása mellett készre főzzük.

6. Sós vízben odateszünk főni 2 kg meghámozott burgonyát. Miután megfőtt, kb 0,5 l tej hozzáadása mellett összetörjük. Szükség esetén ízesítjük!

Jó étvágyat kívánok!

Stephen Cause

Címkék: Húsételek
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://picikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr438693580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AZÉRT, MERT PICI....
süti beállítások módosítása