Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 50 dkg margarin
- 2 t sütőpor
- 2 ek citromlé
- 4 db tojás sárgája
- 35 dkg pprcukor
- 3 t vaníliáscukor
- 600 g sárgabarackíz
Elkészítése:
1. 1 kg átszitált lisztben jól elkeverünk 2 tasak sütőport, 35 dkg pprculrot, 3 tasak vaníliás cukrot, majd nagyon gyors mozdulatokkal elmorzsolunk benne 50 dkg margarint.
2. Miután a margarint jól szétmorzsoltuk a liszttel, 4 db tojás sárgáját, és 2 kanál citromlevet is eldolgozunk a tésztában.
3. Pihentetés nélkül, vékony lapot nyújtunk és kiszúrunk ugyanannyi telt formát, mint virágosat.
4. Előmelegített sütőben, 180 fokon aranysárgára sütjük.
5. Megkenjük sárgabarack ízzel és 1 napot pihenni hagyjuk! Nagyon sokáig eltartható! Ebből a hozzávaló mennyiségből 60 db készíthető.
Jó étvágyat kívánok!
Stephen Cause
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.