AZÉRT, MERT PICI....

2014. szeptember 10. 18:27 - Kosh Naranek

LINZERKARIKA

IMG_20140910_181309.JPG 

Hozzávalók:

  • 1 kg liszt
  • 50 dkg margarin
  • 2 t sütőpor
  • 2 ek citromlé
  • 4 db tojás sárgája

  • 35 dkg pprcukor
  • 3 t vaníliáscukor
  • 600 g sárgabarackíz

Elkészítése:

1. 1 kg átszitált lisztben jól elkeverünk 2 tasak sütőport, 35 dkg pprculrot, 3 tasak vaníliás cukrot, majd nagyon gyors mozdulatokkal elmorzsolunk benne 50 dkg margarint.

2. Miután a margarint jól szétmorzsoltuk a liszttel, 4 db tojás sárgáját, és 2 kanál citromlevet is eldolgozunk a tésztában.

3. Pihentetés nélkül, vékony lapot nyújtunk és kiszúrunk ugyanannyi telt formát, mint virágosat. 

4. Előmelegített sütőben, 180 fokon aranysárgára sütjük.

5. Megkenjük sárgabarack ízzel és 1 napot pihenni hagyjuk! Nagyon sokáig eltartható! Ebből a hozzávaló mennyiségből 60 db készíthető.

Jó étvágyat kívánok!

Stephen Cause

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://picikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr858693586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AZÉRT, MERT PICI....
süti beállítások módosítása