AZÉRT, MERT PICI....

2014. szeptember 05. 20:55 - Kosh Naranek

RAKOTT BURGONYA ILLÚZIÓ

img_20160612_094345.JPG
 

Hozzávalók:

  • 3 kg burgony
  • 50 dkg füstölt kolbász
  • 50 dkg császárszalonna
  • 700 g tejföl
  • 4 db vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma

  • 2 ek só
  • 2 tk bors
  • 1 ek szárított petrezselyemzöld
  • 10 db tojás
  • 2 ek olaj

Elkészítése:

1. A meghámozott és 0,5 cm széles szeletekre vágott burgonyát, majd a 10 db tojást megfőzzük, s ez utóbbit

feldaraboljuk.

2.  Az 50 dkg füstölt kolbászt felkarikázzuk, majd az 50 dkg császárszalonnát felkockázzuk és együtt egy serpenyőben megsütjük. Közben felszeleteljük a 4 db vöröshagymát, valamint a 4 gerezd fokhagymát és ezt is odatesszük a szalonnához és a kolbászhoz sülni. Amikor a hagyma puha, levesszük a tűzről.

3. Egy keverőtálba rakjuk a burgonyát, a tojást, a sült kolbászt, szalonnát és hagymát, a 2 doboz tejfölt. Fűszerezzük szárított petrezselyemzölddel, sóval és borssal, s jól összedolgozzuk a masszát, hogy mindenhol érje a tejföl az alkotórészeket.

4. A masszát kiolajozott tepsibe rakjuk, majd 180 fokon 50 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat kívánok!

Stephen Cause

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://picikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr278693598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AZÉRT, MERT PICI....
süti beállítások módosítása