Hozzávalók:
- 3 kg burgony
- 50 dkg füstölt kolbász
- 50 dkg császárszalonna
- 700 g tejföl
- 4 db vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 ek só
- 2 tk bors
- 1 ek szárított petrezselyemzöld
- 10 db tojás
- 2 ek olaj
Elkészítése:
1. A meghámozott és 0,5 cm széles szeletekre vágott burgonyát, majd a 10 db tojást megfőzzük, s ez utóbbit
feldaraboljuk.
2. Az 50 dkg füstölt kolbászt felkarikázzuk, majd az 50 dkg császárszalonnát felkockázzuk és együtt egy serpenyőben megsütjük. Közben felszeleteljük a 4 db vöröshagymát, valamint a 4 gerezd fokhagymát és ezt is odatesszük a szalonnához és a kolbászhoz sülni. Amikor a hagyma puha, levesszük a tűzről.
3. Egy keverőtálba rakjuk a burgonyát, a tojást, a sült kolbászt, szalonnát és hagymát, a 2 doboz tejfölt. Fűszerezzük szárított petrezselyemzölddel, sóval és borssal, s jól összedolgozzuk a masszát, hogy mindenhol érje a tejföl az alkotórészeket.
4. A masszát kiolajozott tepsibe rakjuk, majd 180 fokon 50 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat kívánok!
Stephen Cause
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.