Hozzávalók:
- 1,5 kg paprika
- 1,5 kg uborka
- 1,5 kg káposzta
- 0,5 kg vöröshagyma
- 0,5 kg sárgarépa
- 50 dkg kristálycukor
- 10 dkg só
- 3 dl ételecet 10%-os
- 1 kk tartósítószer
- 1 kk borkén
- 2 ek egész bors
- 1 l víz
Elkészítése:
1. 1 liter vizet felforralunk és feloldunk benne 1 kk tartósítószert. Hagyjuk kihűlni és ezután hozzáadjuk az 1 kk borként, a 2 ek egész borsot, a 3 dl ecetet, a 10 dkg sót, az 50 dkg cukrot. Jól elkeverjük!
2. A paprikát, a hagymát a káposztát, az uborkát, a sárgarépát lereszeljük, vagy vékonyra szeleteljük. Miután jól elkevertük, hozzáadjuk az elkészült páclevet.
3. 1 napig gyakori kavargatás mellett állni hagyjuk, majd tiszta üvegekbe szedjük és lezárjuk! Azonnal is fogyasztható.
Jó étvágyat kívánok!
Stephen Cause
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.