AZÉRT, MERT PICI....

2014. augusztus 31. 22:07 - Kosh Naranek

VEGYESVÁGOTT SAVANYÚSÁG

vegyes_vagott.jpg

Hozzávalók:

  • 1,5 kg paprika
  • 1,5 kg uborka
  • 1,5 kg káposzta
  • 0,5 kg vöröshagyma
  • 0,5 kg sárgarépa

  • 50 dkg kristálycukor
  • 10 dkg só
  • 3 dl ételecet 10%-os
  • 1 kk tartósítószer
  • 1 kk borkén
  • 2 ek egész bors
  • 1 l víz

Elkészítése:

1. 1 liter vizet felforralunk és feloldunk benne 1 kk tartósítószert. Hagyjuk kihűlni és ezután hozzáadjuk az 1 kk borként, a 2 ek egész borsot, a 3 dl ecetet, a 10 dkg sót, az 50 dkg cukrot. Jól elkeverjük!

2. A paprikát, a hagymát a káposztát, az uborkát, a sárgarépát lereszeljük, vagy vékonyra szeleteljük. Miután jól elkevertük, hozzáadjuk az elkészült páclevet.

3. 1 napig gyakori kavargatás mellett állni hagyjuk, majd tiszta üvegekbe szedjük és lezárjuk! Azonnal is fogyasztható.

Jó étvágyat kívánok!

Stephen Cause

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://picikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr628693616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AZÉRT, MERT PICI....
süti beállítások módosítása