AZÉRT, MERT PICI....

2017. június 12. 16:00 - Kosh Naranek

PÁROLT RIZS

rizs.jpgHozzávalók:

- 1000 g rizs

- 2400 ml víz (a rizs térfogatának minimum a másfél, maximum a kétszrese)

- 40 g ételízesítő

- 25 g só

- 1 g őrölt feketebors

- 1 db vöröshagyma (közepes)

- 100 ml olaj

- 1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítése:

1. A rizsszemeket többször átmossuk a szennyeződésektől.

2. A pontosan kimért vízmennyiséget odatesszük melegedni.

3. A forró olajon elkezdjük üvegesre "párolni" a rizst és hozzáadjuk a fűszereket, valamint az apróra vágott petrezselyemzöldet.

4. Amikor a víz lobog és a rizs is "üveges", akkor hozzáöntjük a vizet, jól elkeverjük és forrástól számított 8-10 percig főzzük. Beletesszük a vöröshagymát is egészben.

5. Miután a meghatározott ideig főztük, lefedve pároljuk tovább 45-50 percig. Kivesszük a hagymát (mivel az esetleges szennyeződéseket magába szívta, ne együk meg).

6. Melegen tálaljuk!

Jó étvágyat kívánok!

Stephen Cause 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://picikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr7912585663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AZÉRT, MERT PICI....
süti beállítások módosítása