Hozzávalók:
- 1000 g rizs
- 2400 ml víz (a rizs térfogatának minimum a másfél, maximum a kétszrese)
- 40 g ételízesítő
- 25 g só
- 1 g őrölt feketebors
- 1 db vöröshagyma (közepes)
- 100 ml olaj
- 1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítése:
1. A rizsszemeket többször átmossuk a szennyeződésektől.
2. A pontosan kimért vízmennyiséget odatesszük melegedni.
3. A forró olajon elkezdjük üvegesre "párolni" a rizst és hozzáadjuk a fűszereket, valamint az apróra vágott petrezselyemzöldet.
4. Amikor a víz lobog és a rizs is "üveges", akkor hozzáöntjük a vizet, jól elkeverjük és forrástól számított 8-10 percig főzzük. Beletesszük a vöröshagymát is egészben.
5. Miután a meghatározott ideig főztük, lefedve pároljuk tovább 45-50 percig. Kivesszük a hagymát (mivel az esetleges szennyeződéseket magába szívta, ne együk meg).
6. Melegen tálaljuk!
Jó étvágyat kívánok!
Stephen Cause
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.