Hozzávalók:
- 3 kg uborka
- 125 g só
- 35 szem egész feketebors
- 35 g fokhagyma
- 250 g burgonya
- 1 csokor kapor
- kb. 2000 ml víz
Elkészítése:
1. A megtisztított uborkák végeit levágjuk, majd hosszanti irányban bemetszük vigyázva arra, hogy ne vágjuk ketté.
2. Az üveg aljâra helyezzük a kaprot, a megtisztított fokhagymát, a megpucolt és karikára vágott burgonya felét és az egész feketeborsot.
3. Az uborkákat állítva helyezzük az üvegbe. Felöntjük sós meleg vízzel, hogy az üveg teljesen tele legyen.
4. A tetejét, a burgonya másik felével zárjuk le és egy kis tányért teszünk az üveg tetejére.
5. Napfényes meleg helyre tesszük. 4-5 nap alatt elkészíthető.
6. Amikor elkészült a levét leszűrjük, visszaöntjük az uborkára és hűtőszekrényben tároljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Stephen Cause
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.