AZÉRT, MERT PICI....

2017. június 02. 00:10 - Kosh Naranek

SVÁB KOVÁSZOS UBORKA

svabko.jpgHozzávalók:

- 3 kg uborka

- 125 g só

- 35 szem egész feketebors

- 35 g fokhagyma

- 250 g burgonya

- 1 csokor kapor

- kb. 2000 ml víz

Elkészítése:

1. A megtisztított uborkák végeit levágjuk, majd hosszanti irányban bemetszük vigyázva arra,  hogy ne vágjuk ketté.

2. Az üveg aljâra helyezzük a kaprot, a megtisztított fokhagymát, a megpucolt és karikára vágott burgonya felét és az egész feketeborsot.

3. Az uborkákat állítva helyezzük az üvegbe. Felöntjük sós meleg vízzel, hogy az üveg teljesen tele legyen.

4. A tetejét, a burgonya másik felével zárjuk le és egy kis tányért teszünk az üveg tetejére.

5. Napfényes meleg helyre tesszük. 4-5 nap alatt elkészíthető.

6. Amikor elkészült a levét leszűrjük, visszaöntjük az uborkára és hűtőszekrényben tároljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Stephen Cause

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://picikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr712558415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AZÉRT, MERT PICI....
süti beállítások módosítása