AZÉRT, MERT PICI....

2017. június 01. 21:10 - Kosh Naranek

SERTÉS STROGANOFF MÓDRA /KAPROS VÁLTOZAT/

strog.jpgHozzávalók:

- 250 g füstölt kenyérszalonna

- 3 db vöröshagyma (közepes)

- 1000 g sertés apróhús (vegyes)

- 200 g sárgarépa

- 700 g csiperke gomba

- 100 g ecetes uborka

- 50 g mustár

- 10 g sűrített paradicsom

- 340 g tejfől (20%-os)

- 20 g liszt

- 3 db babérlevél

- 25 g só

- 50 g vaj

- 3 g őrölt feketebors

- 15 g ételízesítő

- 1 csokor kapor

 Elkészítése:

1. A kockára vágott kenyérszallonát olvasztott vajon üvegesre sütjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát. Addig pároljuk együtt míg a hagyma is üveges nem lesz.

2. A felkockázott sertés apróhúst fehéredésig sütjük (fedő nélkül) a szintén kockára vágott sárgarépával. Házzáadunk sót, ételízesítőt, őrölt feketeborsot és babérlevelet.

3.  5 perc elteltével hozzáadjuk a mustárt és a sűrített paradicsomot. További 10 percig pároljuk együtt.

4. Felöntjük annyi húsleves alaplépel, amennyi elfedi és fedő alatt készre főzzük.

5. Amikor a hús megpuhult, hozzáadjuk a feldarabolt gombát és készre főzzük.

6. Vízben kevés lisztet símára keverünk, hozzáadjuk a tejfölt, a kockára vágott ecetes uborkát és kaprot. Homogén masszává keverjük és a habarással felengedjük a ragut. Forrástól számított 5 percig főzzük.

7. Burgonyával, párolt rizzsel, főtt tésztával, vagy nokedlivel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Stephen Cause

Címkék: Húsételek
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://picikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr6212557151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AZÉRT, MERT PICI....
süti beállítások módosítása