Hozzávalók:
- 250 g füstölt kenyérszalonna
- 3 db vöröshagyma (közepes)
- 1000 g sertés apróhús (vegyes)
- 200 g sárgarépa
- 700 g csiperke gomba
- 100 g ecetes uborka
- 50 g mustár
- 10 g sűrített paradicsom
- 340 g tejfől (20%-os)
- 20 g liszt
- 3 db babérlevél
- 25 g só
- 50 g vaj
- 3 g őrölt feketebors
- 15 g ételízesítő
- 1 csokor kapor
Elkészítése:
1. A kockára vágott kenyérszallonát olvasztott vajon üvegesre sütjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát. Addig pároljuk együtt míg a hagyma is üveges nem lesz.
2. A felkockázott sertés apróhúst fehéredésig sütjük (fedő nélkül) a szintén kockára vágott sárgarépával. Házzáadunk sót, ételízesítőt, őrölt feketeborsot és babérlevelet.
3. 5 perc elteltével hozzáadjuk a mustárt és a sűrített paradicsomot. További 10 percig pároljuk együtt.
4. Felöntjük annyi húsleves alaplépel, amennyi elfedi és fedő alatt készre főzzük.
5. Amikor a hús megpuhult, hozzáadjuk a feldarabolt gombát és készre főzzük.
6. Vízben kevés lisztet símára keverünk, hozzáadjuk a tejfölt, a kockára vágott ecetes uborkát és kaprot. Homogén masszává keverjük és a habarással felengedjük a ragut. Forrástól számított 5 percig főzzük.
7. Burgonyával, párolt rizzsel, főtt tésztával, vagy nokedlivel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Stephen Cause
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.