AZÉRT, MERT PICI....

2017. május 30. 14:01 - Kosh Naranek

TÖKFŐZELÉK

img_0778.JPGHozzávalók:

- 1000 g gyalult tök

- 340 g tejföl 

- 120 g vaj

- 20 g só

- 20 g ételízesítő

- 2 g őrölt feketebors

- 10 g cukor

- 80 g liszt

- 5 g édesnemes fűszerpaprika

- 1 csokor kapor

- 1 db vöröshagyma

- 250 ml víz

Elkészítése:

1. A vaj felét megolvasztjuk és puhára dinszteljük benne az apróra vágott vöröshagymát. A gyalult tököt elkezdjük fedő alatt párolni a só, a bors, az ételízesítő, az őrölt feketebors és a cukor hozzáadásával.

2. Amikor a tök levet engedett, akkor hozzáadjuk az apróra vágott kaprot és tovább főzzük.

3. A vaj másik feléből a liszttel zsemleszínű rántást készítünk (a felhevített vajban addig pirítjuk a lisztet, amíg világosbarna színű nem lesz). Amikor kész, felengedjük 250 ml hideg vízzel, csomómentesre keverjük és hozzáadjuk a tejfölt, amivel síma, homogén masszává véglegesítjük a rántást.

4. Amikor a tök elkészült, a főzelékhez folytonos kevegetés mellett hozzáadjuk a rántást és kb 5 perc alatt készre főzzük.

5. Ecettel ízesíthetjük.

Jó étvágyat kívánok!

Stephen Cause

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://picikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr3012550641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AZÉRT, MERT PICI....
süti beállítások módosítása