Hozzávalók:
- 1000 g gyalult tök
- 340 g tejföl
- 120 g vaj
- 20 g só
- 20 g ételízesítő
- 2 g őrölt feketebors
- 10 g cukor
- 80 g liszt
- 5 g édesnemes fűszerpaprika
- 1 csokor kapor
- 1 db vöröshagyma
- 250 ml víz
Elkészítése:
1. A vaj felét megolvasztjuk és puhára dinszteljük benne az apróra vágott vöröshagymát. A gyalult tököt elkezdjük fedő alatt párolni a só, a bors, az ételízesítő, az őrölt feketebors és a cukor hozzáadásával.
2. Amikor a tök levet engedett, akkor hozzáadjuk az apróra vágott kaprot és tovább főzzük.
3. A vaj másik feléből a liszttel zsemleszínű rántást készítünk (a felhevített vajban addig pirítjuk a lisztet, amíg világosbarna színű nem lesz). Amikor kész, felengedjük 250 ml hideg vízzel, csomómentesre keverjük és hozzáadjuk a tejfölt, amivel síma, homogén masszává véglegesítjük a rántást.
4. Amikor a tök elkészült, a főzelékhez folytonos kevegetés mellett hozzáadjuk a rántást és kb 5 perc alatt készre főzzük.
5. Ecettel ízesíthetjük.
Jó étvágyat kívánok!
Stephen Cause
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.