Hozzávalók:
- 1000 g burgonya
- 500 g sertéslapocka / marha
- 2 fej vöröshagyma
- 120 g vaj
- 10 ml olaj
- 5 g majoranna
- 25 g só
- 3 g bors
- 3 g fűszerkömény
- 2 csokor petrezselyemzöld
- tükörtojás
Elkészítése:
1. A burgonyát félkeményre főzzük és nagyobb kockákra vágjuk.
2. A sertéslapockát 3x3 cm-es kockákra vágjuk.
3. A vöröshagymát apróra vágjuk.
4. A forró olajhoz adott vajon üvegesre pároljuk a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a húst és kissé lesütjük. Ekkor fűszerezzük és készre pároljuk.
5. Amikor a hús elkészült, hozzáadjuk a burgonyát és együtt pirítjuk tovább. 5 perccel a főzési idő vége előtt rászórjuk a vágott petrezselyemzöldet.
6. Tálaláskor tükörtojást adunk hozzá.
7. Savanyúkáposztával vagy káposztasalátával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Stephen Cause
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.