AZÉRT, MERT PICI....

2017. május 25. 14:52 - Kosh Naranek

TIROLI GRÖSTL /TIROLER GROESTL/

groe.jpgHozzávalók:

- 1000 g burgonya

- 500 g sertéslapocka / marha

- 2 fej vöröshagyma

- 120 g vaj

- 10 ml olaj

- 5 g majoranna

- 25 g só

- 3 g bors

- 3 g fűszerkömény

- 2 csokor petrezselyemzöld

- tükörtojás

Elkészítése:

1. A burgonyát félkeményre főzzük és nagyobb kockákra vágjuk.

2. A sertéslapockát 3x3 cm-es kockákra vágjuk.

3. A vöröshagymát apróra vágjuk.

4. A forró olajhoz adott vajon üvegesre pároljuk a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a húst és kissé lesütjük. Ekkor fűszerezzük és készre pároljuk.

5. Amikor a hús elkészült, hozzáadjuk a burgonyát és együtt pirítjuk tovább. 5 perccel a főzési idő vége előtt rászórjuk a vágott petrezselyemzöldet.

6. Tálaláskor tükörtojást adunk hozzá.

7. Savanyúkáposztával vagy káposztasalátával tálaljuk. 

Jó étvágyat kívánok!

Stephen Cause

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://picikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr5612539239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AZÉRT, MERT PICI....
süti beállítások módosítása